Heemskerk is 2 nieuwe wandelroutes rijker

Door: Jan Pronk

HEEMSKERK – Heemskerk heeft 2 nieuwe wandelroutes: Rondje Gezellig Heemskerk (2.1 kilometer) en Rondje Veelzijdig Heemskerk (7,4 of 9 kilometer). Met de routes kunnen bezoekers de Heemskerkse horeca, winkels en de prachtige natuur (her)ontdekken.

Heemskerk trekt ieder jaar veel bezoekers. Maar veel bezoekers verblijven maar een korte tijd in het centrum. Daarnaast trekt het dorp nog relatief weinig dagrecreanten. Dat is natuurlijk jammer, want we hebben als Heemskerk veel te bieden. Veel en goede horeca, gezellige winkels en prachtige natuur. En natuurlijk de kastelen. Met de wandelingen willen we stimuleren dat recreanten langer in het dorp verblijven. Ook willen we onze eigen inwoners opnieuw verrassen.

De routes bevatten onverwachte feiten
Beide routes bevatten onverwachte feiten, zelfs voor mensen die al hun hele leven in Heemskerk wonen. De feiten gaan zowel over de geschiedenis, als kunst en natuur in Heemskerk. Rondje Gezellig Heemskerk legt de nadruk op het centrum; de route loopt langs de lokale horeca en winkels. Rondje Veelzijdig Heemskerk brengt de wandelaar langs verschillende hoogtepunten in Heemskerk. Van het dorpshart naar kastelen en van groene parken tot nieuwbouw.

De wandelroutes zijn toegankelijk
De routes zijn eenvoudig te bereiken met het OV, de auto of met de fiets. Onderweg zijn verschillende voorzieningen te vinden, zoals openbare (rolstoeltoegankelijke) toiletten, watertappunten en iedere 500 meter een rustpunt. Daardoor kunnen rolstoelgebruikers en mensen die veel moeten rusten ook gebruikmaken van de routes.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing