Heemskerkse scholen griezelen in het Kennemertheater

Door: Jan Pronk

IJMOND - Op donderdag 12 en vrijdag 13 oktober zullen meer dan 600 leerlingen van vier Heemskerkse scholen de muziektheatervoorstelling ‘Griezelkabinet’ bezoeken in het Kennemertheater in Beverwijk.  Dit is geen toeval want deze voorstelling past voor veel scholen prachtig in hun Kinderboekenweekprogramma waarin dit jaar het thema ‘griezelen’ centraal staat onder het motto ‘Gruwelijk eng’. 

De voorstelling wordt gespeeld door Muziektheatergroep Samba Salad en gaat over een jongen die nergens bang voor is. Drie griezelige plaaggeesten, die zo weggelopen lijken te zijn uit de serie ‘The Adams Family’ besluiten daarop om hem eens flink de stuipen op het lijf te jagen. De voorstelling zit vol slapstick, spanning, speciale effecten, spookachtige taferelen en magische illusies en is gemaakt voor kinderen vanaf 7 jaar. De liedteksten zijn deels geschreven door bekende kinderboekenschrijvers zoals Paul van Loon, Sjoerd Kuyper, Jacques Vriens en Theo Olthuis. 

Leerlingen van de Bareel, de Vlinderschool, Anne Frankschool en Tweespan zijn op school voorbereid op de voorstelling door middel van lesmateriaal. 

De voorstelling is georganiseerd door Cultuurcentrum Heemskerk vanuit het programma ‘Cultuur op school’. Scholen kunnen kiezen uit een breed en thematisch samenhangend cultuurprogramma waarin voorstellingen, workshops en brede schoolactiviteiten worden aangeboden.

Naast de voorstelling Griezelkabinet hebben veel scholen gekozen voor een muziekworkshop ‘Griezelhoorspel maken’ en de brede schoolactiviteit ‘Thrillerdans’. 

De voorstelling is mede mogelijk dankzij een goede samenwerking met het Kennemertheater. Ook een aantal Beverwijkse scholen zal de voorstelling bezoeken. 

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl
Independer
TV Expert
Radio Control Expert
SimOnly Discount
Outdoor kleding
Uitvaartverzekering.nl
HaardenExpress