Heleen Vink benoemd tot nieuwe stadsfotograaf

Door: Bos Media Services

De winnende foto van Heleen Vink.

BEVERWIJK - Eén jaar kakelvers in Beverwijk en dan al verkozen worden tot stadsfotograaf. Dat overkwam Heleen Vink, die in 2014 van Texel naar Wijk aan Zee verhuisde en nu meedong naar de titel van Stadsfotograaf Beverwijk. 

Zou zij, als relatieve buitenstaander, zo'n frisse blik hebben op deze stad? Of waren het haar kwaliteiten als beroepsfotograaf die de jury deed zwichten? Hoe het ook zij, het was Heleen Vink die de show stal met haar levendige foto's en daarom gisteren werd uitgeroepen tot nieuwe stadsfotograaf van Beverwijk.

Voor een fotografieminnend publiek maakte de Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk in het drukbezette fotocentrum ISOO.nu de winnaar bekend. De jury, bestaande uit de laatste stadsfotograaf Marco Maljaars, beroepsfotografen Michel Mulder en Hans van der Mast en voorzitter Jan Aardenburg, koos na veel wikken en wegen Heleen Vink als winnaar. De jury roemde haar ingezonden beelden vanwege de perfecte kadering en de dynamiek van de voorstellingen. Ook haar foto's van Young Art en de zeepkistenrace oogstten veel bewondering bij het aanwezige kritische publiek.

De oh's en ah's waren ook voor de nummers twee en drie niet van de lucht: Jan Lambert Krop scoorde met een fraaie foto van een stelletje op de pier en Liesbeth Vogelzang met een indrukwekkende serie foto's van het ringsteken. Het aantal deelnemers was hoog. Zelfs oud-stadsfotografen Bert Giebels en Peter Hageman deden, buiten mededinging, weer mee. Voor hun puntgave werk en hun vasthoudendheid in het streven naar kwaliteit gaat ISOO.nu volgend jaar een speciale expositie inrichten. De kersverse Stadsfotograaf gaat met de jury om tafel om samen het thema van haar zes opdrachten voor dit jaar vast te stellen. Wordt vervolgd!

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing