HelioHeroes beste Nederlandse handbiketeam

Door: Bos Media Services

WIJK AAN ZEE - In het Oostenrijkse Kaunertal is het team HelioHeroes, dat uitkomt voor Heliomare, eerste geworden in de strijd van verschillende revalidatiecentra om de wisselbeker van de HandbikeBattle. Op het evenement waren 81 deelnemers van negen Nederlandse revalidatiecentra en één Noors revalidatiecentrum vertegenwoordigd. Het afgelegde parcours strekte zich uit over een route van 20 kilometer met een klim van 836 meter. 

Prestatie HelioHeroes
De deelnemers waren op basis van de lichamelijke vermogen in verschillende klassementen ingedeeld. De afgelegde tijd van de eerste vier deelnemers telde voor het overall klassement. Daarnaast telde ook de individueel afgelegde tijd. Voor het overall klassement was de prestatie van Carmen en Nassar, de twee jongste teamleden van HelioHeroes, doorslaggevend voor het behalen van het beste resultaat van de Nederlandse revalidatiecentra.

De beste vier HelioHeroes:

  • Carmen Koedood (17 jaar): eindigde als eerste in haar klasse en in het overall klassement voor vrouwen eindigde zij als tweede.
  • Sidney Bito: eindigde als tweede van zijn klasse met een tijd van 1:43:37 en verbeterde daarmee zijn tijd van vorig jaar.
  • Margret IJdema: legde een tijd af van 2:29:00. Ook Margret verbeterde haar tijd van vorig jaar.
  • Nassar Fawzi Abou-Elchet (19 jaar): werd negende in zijn klassement.


Overige prestaties
In het individuele klassement bereikte Jetze Plat, Paralympische handbiker en Europees kampioen paratriatlon (triatlon voor mensen met een beperking), als eerste de finish. Jetze legde het parcours van 20 kilometer af in 1 uur, 11 minuten en 24 seconden. Het Noorse team Olavs Knights uit Trondheim zette de snelste tijd neer van alle handbiketeams.

Remy Kleijer, woordvoerder HelioHeroes: "Het is lastig te beschrijven wat er tijdens de HandbikeBattle door je heen gaat, het is een gevoel dat je niet vaak meemaakt. 81 deelnemers die allemaal eensgestemd zijn en gaan voor hetzelfde doel, daarnaast is er een enorm samenhorigheidsgevoel. Iedereen probeert wat moois te maken van het leven ondanks de beperking die zij hebben, wat niemand overigens ziet als een beperking. Wat ik vind van de organisatie van de HandbikeBattle? Petje af voor alle organisatoren die zich gedurende dit evenement honderd procent inzetten voor anderen in hun eigen tijd. Het is al met al echt iets bijzonders om mee te maken."

Iedereen die geïnspireerd is geraakt door dit evenement en samen met de HelioHeroes ook een keer wil deelnemen aan de HandbikeBattle, kan zich aanmelden via [email protected]. Kijk voor meer informatie op www.heliomare.nl/helioheroes en www.handbikebattle.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing