Help mee in de duinen

Door: Ab Jenema

IJMOND - Het open duin wordt bedreigd doordat het dicht groeit met bomen en struiken. PWN wil het unieke leefgebied van veel bijzondere planten en dieren graag behouden en zoekt daar hulp bij.  

Op verschillende zaterdagen van september tot maart (buiten het broedseizoen) organiseren wij duinwerkdagen. U kunt dan kennis maken met verschillende werkzaamheden in het duingebied, u leert over de natuur, komt misschien op plaatsen waar u niet eerder bent geweest en ontmoet andere natuurliefhebbers.

 

Verdien een gratis duinkaart
Samen met de andere deelnemers werkt u vijf uur voor een mooie natuur. Op die manier ervaart u van wel heel dichtbij wat het duingebied te bieden heeft. Heeft u vier keer meegewerkt in een kalenderjaar? Dan ontvangt u - als dank voor uw deelname en inzet - van ons een gratis duinkaart voor het Noordhollands Duinreservaat.

 

Gereedschap en soep
De duinwerkdagen beginnen om 10.00 uur en duren tot 15.30 uur. Als u zorgt voor warme kleding, stevig schoeisel en uw eigen lunchpakket, dan zorgen wij voor koffie, thee, limonade en soep. Ons onderhoudsteam zorgt ook voor voldoende gereedschap, werkhandschoenen en deskundige begeleiding. Iedereen kan meehelpen! Kinderen vanaf 8 jaar zijn van harte welkom om een handje mee te helpen onder begeleiding van een volwassene.

 

Tip: Neem uw (klein)kinderen of collega's eens een dagje mee om te werken in de natuur. Het is niet alleen heel leerzaam, maar ook heel leuk om samen te werken aan het open duin.

 

Kijk voor meer informatie over de duinwerkdagen en vrijwilligerswerk in de natuur op: www.pwn.nl/vrijwilliger

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing