Hennepplantages ontmanteld in de IJmond

Door: Cor Beumer

IJMOND – De politie van basisteam IJmond-Noord heeft afgelopen donderdag op meerdere locaties hennepplantages ontmanteld. Dit gebeurde in samenwerking met o.a. justitie, energiebedrijven en bergingsbedrijven. In totaal werden ruim 670 hennepplanten door de politie in beslaggenomen. Alle aangetroffen hennepplanten en bijbehorende kweekapparatuur werd vernietigd en afgevoerd. Medewerkers van een energiebedrijf zijn op de locaties aanwezig geweest en hebben eveneens onderzoek gedaan. Hierbij werd geconstateerd dat er in sommige gevallen sprake was van brandgevaarlijke situaties en er bleek diefstal te zijn gepleegd van stroom. Het energiebedrijf gaat hier aangifte van doen. De politie heeft eveneens proces verbaal opgemaakt voor de ontnemingen van wederrechtelijk verkregen voordeel.

In Wijk aan Zee werd in de ochtenduren aan de Middenweg een compleet ingerichte hennepplantage aangetroffen op zolder. De eigenaar van de woning, een 27-jarige Heemskerker, was op dat moment niet thuis, maar hij zal nog nader door de politie worden verhoord. Het energiebedrijf heeft de stroomvoorziening afgesloten, vanwege de brandgevaarlijke situatie en de diefstal van stroom. In totaal werden ruim 250 hennepplanten aangetroffen. Omdat hier het vermoeden bestaat dat er meerdere oogsten zijn geweest, is een extra proces verbaal voor de ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel opgemaakt.

In Beverwijk werd door de politie op het Biesland (bedrijventerrein) aan het einde van de ochtend een compleet ingerichte hennepplantage aangetroffen in een bedrijfspand. In totaal bleken er ruim 335 planten aanwezig. Ook hier bleek de energievoorziening niet geheel ongevaarlijk en was sprake van diefstal van stroom. Het energiebedrijf doet hier aangifte van. De hennepplantage werd ontruimd en de hennep en bijbehorende kweekapparatuur is vernietigd en afgevoerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de eigenaar van deze bedrijfsruimte en vermoedt dat ook hier sprake is van meerdere oogsten.

Tenslotte vond de politie in Uitgeest bij een inval in een woning aan de Meerkoetstraat op zolder een hennepplantage met 85 planten. Ook werden in een andere ruimte hennepresten aangetroffen. De politie heeft de hennepplantage ontmanteld en tijdens deze actie kwam de bewoonster thuis. De vrouw werd door de politie aangehouden en zij is overgebracht naar het politiebureau van Beverwijk voor verhoor.

Het telen van hennep is strafbaar. Politie, gemeente, openbaar ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden daarom gezamenlijk op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan. Regelmatig worden hennepplantages in woonwijken aangetroffen die een gevaar opleveren voor de omgeving. Door illegale stroomvoorziening worden brandgevaarlijke situaties gecreëerd door de eigenaren van de hennepplantages (o.a. door kortsluiting, oververhitting en wateroverlast). Via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000) krijgt de politie regelmatig anoniem de locaties van hennepplantages door. Dus vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000 of bel de politie via 0900 8844.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing