Henri Bontenbal in gesprek met CDA IJmond

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK –  Vrijdag 2 februari mocht Wijk aan Zee landelijk CDA leider Henri Bontenbal en Tweede Kamerlid Inge van Dijk verwelkomen. In Het Strandhuis gingen zij in gesprek met gemeenteraadsleden van het CDA in Beverwijk, Velsen en Heemskerk. Daarvoor brachten Bontenbal en Van Dijk een werkbezoek aan Tata Steel om te spreken over concrete stappen naar vergroening van de staalindustrie.

Henri Bontenbal maakt zich in de Tweede Kamer sterk als een vurig pleitbezorger voor de groene industrie van de toekomst. Zijn expertise en toewijding aan vraagstukken rondom energiebeleid leveren hem een sterke reputatie op. Bontenbal: "Het is belangrijk dat bedrijven als Tata Steel in Nederland blijven en koploper worden in het maken van duurzaam staal.'' Inge van Dijk is betrokken bij sociale vraagstukken en zet zich in voor armoedebestrijding, sociale zekerheid en het ondersteunen van kwetsbare groepen.

Beide thema's kwamen uitgebreid aan bod in het gesprek met raadsleden Loek Dijkman en Marianne Hekman uit Beverwijk, Corné Borst uit Heemskerk en Gideon Nijemanting en Cees Sintenie uit Velsen. Hierbij is ook gesproken over beter openbaar vervoer, het terugdraaien van de bezuiniging op gemeentefinanciën, verstandig immigratiebeleid en verschillende  andere thema's.
Raadslid Loek Dijkman: "Het is mooi om te zien hoe betrokken Henri en Ilse zijn en dat zij zich gaan inzetten om de uitdagingen in de IJmond landelijk op te pakken".

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing