Herdenkingsplechtigheden op dinsdag 4 mei 2021

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK – De herdenkingen in Beverwijk en Wijk aan Zee gaan door, maar dan zonder publiek. De stichting 4 mei Beverwijk, stichting Indiëmonument, stichting Herdenking Deportaties 1944 en het Comité Herdenking Wijk aan Zee organiseren vier herdenkingsmomenten.

Burgemeester Smit legt namens het gemeentebestuur een krans op het Stationsplein en het Westerhoutplein. En wethouder Niele legt een krans in Wijk aan Zee. 15.45 uur-Herdenking Beverwijkse slachtoffers bij de strijd in Nederlands-Indië en slachtoffers Razzia 16 april 1944 en op het Stationsplein bij het beeld ‘Mens Stad Leven’.

Burgemeester Smit legt ook een bloemstuk namens de gemeente Velsen. Daarnaast leggen de Stichting Herdenking Deportaties 1944, de Stichting Indië Monument Beverwijk, de Stichting 4 mei Beverwijk en de Stichting 4 en 5 mei Velsen een krans.

16.00 uur – Herdenking van alle oorlogsslachtoffers bij het monument op het Westerhoutplein. Er wordt ook een krans gelegd namens de Stichting 4 mei Beverwijk

16.30 uur – Herdenking bij het monument aan de Zwaanstraat in Wijk aan Zee. Er wordt ook een krans gelegd door de Dorpsraad Wijk aan Zee.

19.50 uur – Herdenkingsbijeenkomst op begraafplaats Duinrust, gevolgd door een stille tocht over het terrein van de begraafplaats. Burgemeester Smit houdt bij deze bijeenkomst een korte toespraak. Daarna speelt Marjolein Niele de Taptoe. Vervolgens nemen de aanwezigen om 20.00 uur twee minuten stilte in acht.

De herdenkingsbijeenkomst op begraafplaats Duinrust is live te volgen via de Facebookpagina van de gemeente Beverwijk.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing