(HER)ONTDEK HET GELOOF

Door: Jan Pronk

Beverwijk – Het Leger des Heils heeft op zondag 28 oktober een ouderwetse samenkomst. In deze dienst vertelt Stephanie-Joy haar ontroerende levensverhaal. Deze dienst wordt gehouden aan de Geysendorfferlaan 4 in Beverwijk en begint om 19.30 uur

Deze samenkomst wordt gehouden in de sfeer van de oude “Verlossingssamenkomst”. Een term die in het Leger des Heils van vroeger gebruikt werd voor de avonddiensten. In deze dienst zullen veel bekende, opgewekte liederen uit diverse bundels worden gezongen. Stephanie-Joy Eerhardt zal spreken en de overdenking is kort en bondig. Het geheel is gericht op mensen die God nog niet echt kennen en het thema is: Zonde dat er zonde is.

Stephanie-Joy heeft een slecht gehoor, raakt gehandicapt na een auto-ongeluk en kreeg het stempel borderliner. Ze kerfde haar armen open met een mes, had anorexia, werd uit huis geplaatst, mislukte op school, deed zelfmoordpogingen en was verslaafd aan drugs. Het was geen wonder dat pappie’s  kleine meid dakloos op straat liep.

Stephanie-Joy leek regelrecht naar de verdoemenis te gaan. Tot het kleine roodharige meisje zichzelf in de kraag greep en haar oorlog tegen haar drugsverslaving begon, die ze ontroerend beschreef in haar bestseller “Pappie’s kleine meid slaapt op straat”.

Daarna belandde ze in de hel van het afgekickt zijn, in de hel waar ze weer verslaafd dreigde te raken, maar dan aan de alcohol. Die worsteling beschrijft ze in haar tweede boek: “Littekens van de straat”.

Haar moedige gevecht leidde uiteindelijk naar een eigen huis, een opleiding en een baan als hulpverlener bij het Leger des Heils.

Voor meer inlichtingen kan men bellen met telefoonnummer 0251-233447 of via de website www.legerdesheils.nl/korpskennemerland

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing