Het college van B&W doet

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK – Het college van B&W doet ook dit jaar weer mee met de grootste jaarlijkse vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. De vrijwilligersactie vindt plaats op 10 en 11 maart en wordt dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd door het Oranje Fonds. Gedurende deze dagen zetten de burgemeester en de wethouders zich in om vrijwilligerswerk te verrichten in Beverwijk en Wijk aan Zee.

Niet alleen versterken deze acties de sociale samenhang en betrokkenheid, maar het maakt Beverwijk en Wijk aan Zee ook mooier. Het college wil hiermee tevens een bijdrage leveren aan activiteiten die alleen mogelijk zijn met behulp van de inzet van vrijwilligers en zo de aandacht vestigen op het belang van vrijwilligerswerk.

 

Het college doet in Beverwijk

 

Wethouder Erol
Happen en stappen. Op vrijdag 10 maart zet wethouder Erol zich van 10.30 tot 15.00 uur samen met Viva Zorggroep in om mensen te helpen nieuwe mensen te ontmoeten en te leren kennen. Daarvoor is een lunch met een wandeling georganiseerd.

Locatie: Huis ter Wijck, Plesmanweg 1, 1945 WK Beverwijk

 

Wethouder Dorenbos
Vlindertuin gereed maken. Op zaterdag 11 maart van 9.00 tot 12.00 uur helpt wethouder Dorenbos mee om een nieuwe uitstraling te geven aan de vlindertuin van De Tuinkamer. Daarvoor wordt het gras in de tuin verwijderd, worden de plantvakken gereed gemaakt en worden de planten ingezet.

Locatie: De Tuinkamer, Laan van Meerestein 3, 1945 TA Beverwijk

 

Wethouder De Rudder
Terrein opknappen. Op zaterdag 11 maart van 10.00 tot 17.00 uur helpt wethouder De Rudder mee het terrein van scoutinggroep Mees Toxopeus in de Zeestraat (ter hoogte van huisnummer 281) op te knappen, zodat het weer bespeelbaar wordt voor de kinderen en toegankelijk wordt voor passanten. Ook worden nieuwe struiken en jonge bomen aangeplant.

Locatie: Zeestraat 281, 1943 AC Beverwijk

 

 

Het college doet in Wijk aan Zee

Burgemeester Ossel
Onderhoud achtertuin dagcentrum: Op vrijdag 10 maart van 10.00 tot 13.00 uur helpt burgemeester Ossel mee met het onderhouden van de achtertuin van dagcentrum Juttersoord. Daar worden onder andere de tuinstoelen gereinigd en de tuin klaargemaakt voor de lente.

Locatie: Juttersoord, Dorpsduinen 20, 1949 EG Wijk aan Zee

 

NLdoet
NLdoet biedt maatschappelijke organisaties, die het nodig hebben, een uitkomst. Met behulp van (nieuwe) vrijwilligers kan veel extra werk verzet worden. Ook de dagen daarna krijgen de maatschappelijke organisaties een impuls door de extra inzet van de vrijwilligers. Daarom zet NLdoet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Vorig jaar deden maar liefst 350.000 mensen mee met de actie, een recordaantal.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing