Het is een Complot! Online lezing over complottheorieën

Door: Ab Jenema

IJMOND - De Bibliotheek IJmond Noord organiseert donderdag 11 maart 2021 van 19.30 tot 20.30 uur een gratis te volgen online bijeenkomst over complotdenkers.

Vincent Tijms werkt bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Hij bespreekt in deze sessie wat we wel en niet weten over complotdenkers en waarom psychologen en sociologen bekvechten over hoe serieus we ze moeten nemen.

Het is goed om kritisch vragen te stellen bij wat je allemaal om je heen ziet en hoort. Maar soms leidt dat tot vreemde overtuigingen. Bijvoorbeeld dat vaccinaties microchips bevatten en je DNA aanpassen. Of dat 5G een complot van de elite is en dat die elite bestaat uit bloed drinkende perverselingen die in de holle aarde feestvieren. Er zijn misschien weinig mensen die dit allemaal echt geloven, maar toch lijkt een groeiende groep met dit soort ideeën te spelen. Waarom? Wat is de aantrekkingskracht van deze theorieën? En hoe komt iemand er toe om deze ideeën met geweld te verdedigen?

Je kunt je gratis voor deze lezing inschrijven via de website van de bibliotheek IJmond Noord. https://www.bibliotheekijmondnoord.nl 

Je krijgt dan op 11 november rond 15.00 uur een e-mail met de inloggegevens en de link waarmee je kan deelnemen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing