Het kampioenschap Filmclub IJmond om de MAX8 2017 is gestreden.

Door: Ab Jenema

IJMOND - ‘De kracht van de wind’ werd de mooie winnaar van de fel begeerde bokaal bij de filmclub. De 3 makers: Jacqueline Nieuwenhuijs, Ger Mijnen en Huib van Leeuwen hadden er een prachtige film van gemaakt. Hoe de windkracht in de molen via een krukas omgezet wordt in een zaagbeweging. Van de verzaagde bomen werden weer boten gemaakt. Uiteindelijk eindigde de film bij de moderne windmolen die elektrische energie opwekt.


De bekroonde film werd winnaar in een veld van 10 films. De producties mochten duurden niet langer dan 8 minuten duren. Deze keer was het erg spannend omdat de films elkaar niet veel ontliepen wat veel gespeculeer opleverde.
De geroutineerde jury van Filmclub Aalsmeer over ‘De Kracht van de wind’: ‘de kijker werd van alle informatie voorzien en de voice over was prima. De filmtechniek zat goed in elkaar. Goed werd in beeld gebracht hoe de houtzaagmolen werkte. Met foto’s van vroeger kreeg de kijker een goed beeld van de ontwikkeling. Maar er zaten 2 kleine stijlbreukfoutjes in. De ene was de uitleg over het VOC-schip en de andere breuk was het halen van een zak meel bij de meelmolen. Toch vond de jury het een prachtig verhaal dat recht doet aan de titel’.

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl
Independer
TV Expert
Radio Control Expert
SimOnly Discount
Outdoor kleding
Uitvaartverzekering.nl