Het Lucasgilde Beverwijk kan weer het atelier in !

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - De zomer ligt grotendeels achter ons. De pandemie in Nederland is momenteel redelijk onder controle, mede doordat de meerderheid van de samenleving gevaccineerd is. Verder merken wij dat bijna iedereen zich verantwoordelijk gedraagt. Wij kunnen dus weer starten en dat is geweldig !.

Op woensdag 1 september gaan de beide ateliers van het Lucasgilde weer open. Dat doen we op vier dagdelen: de dinsdagochtend, de woensdagavond, de donderdagavond en de zaterdagmorgen. Op die dagen maken wij gebruik van de beide ateliers waarover wij beschikken. Daar kunnen we volledig aan de slag. Dat zou fantastisch zijn! Er gaat natuurlijk niets boven de fysieke begeleiding door een van de artistiek begeleiders.

Net als elke vereniging in Nederland hebben ook wij geworsteld met de vraag hoe om te gaan met de veilige toegang tot de ateliers. In overleg met het Centrum van de Kunsten, waar wij de ateliers huren, hebben wij een aantal afspraken gemaakt die ons garanderen dat het werken in de beide ateliers ook kan. Alle leden kennen hun verantwoordelijkheden en zullen zich dus houden aan de algemene afspraken over bijvoorbeeld afstand houden en ventilatie. Wij vragen aan de leden en bezoekers om alleen klachtenvrij te komen en òf gevaccineerd òf getest te zijn. Wij hebben er weer zin in ! Wat is mooier dan weer ‘los’ te kunnen in het ontwikkelen van je artistieke vaardigheden?

Bij het Lucasgilde kan gewerkt worden met alle teken- en of schildermaterialen. Je krijgt begeleiding in het gebruik van alle beeldelementen, zoals Structuur, Textuur, Compositie, Licht/Schaduw, Kleur en Vorm. In de planning is een expositie opgenomen rondom Kerst en er is een tekenfestival in de maak in samenwerking met het muziekfort Beverwijk. Genoeg om naar uit te kijken.
Op onze website https://www.lucasgildebeverwijk.nl kun je alle informatie vinden over het Lucasgilde: je maakt kennis met de vier artistieke begeleiders, je leest over de verschillende dagdelen die je kunt volgen en ook hoe je lid kunt worden van de vereniging.  Je kunt ook een mailtje sturen naar [email protected]

Een kans voor iedereen die al lang aarzelt om actief te worden op teken- en/of schildergebied. De ervaring leert dat je vaak meer creatieve capaciteiten bezit, dan je zelf vermoedt. Woensdag 1 september is het zover. Het nieuwe seizoen kan van start. Wij kunnen niet wachten.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing