Het Rode Kruis Ziekenhuis duppt!

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK  – Voorzitter Raad van Bestuur Jaap van den Heuvel van het Rode Kruis Ziekenhuis | Brandwondencentrum Beverwijk (RKZ) onthulde op donderdag 14 maart de dupp-zuil in het Atrium van het RKZ. Van den Heuvel: ‘Duppen is al vanaf 2018 in ons RKZ mogelijk, maar toen hadden we er nog geen hippe naam voor. Met deze informatiezuil brengen we het belang van het raadplegen van je persoonlijk dossier extra onder de aandacht’.

Duppen
Om meer patiënten te stimuleren hun medische gegevens online te bekijken, sluit het RKZ zich aan bij de landelijke DUPP-campagne van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Duppen is een nieuw werkwoord en staat voor Digitale Uitwisseling tussen Patiënt en Professional.
Duppen betekent dat de patiënt altijd en overal toegang heeft tot zijn eigen medische gegevens. Dat kunnen gegevens uit het ziekenhuis zijn zoals een uitslag van het bloedonderzoek, maar ook van de huisarts of GGZ.

Digitaal dossier
Patiënten van RKZ kunnen thuis nog even rustig nalezen wat de dokter heeft opgeschreven in je persoonlijk dossier op Mijn.RKZ.nl. Ook kun je het overzicht van jouw medicijnen bekijken en controleren. Online afspraken maken kan ook bij het RKZ. Dat is handig, want dan hoef je niet tijdens werktijd te bellen of lang in de telefonische wachtrij te hangen. De verwachting is dat in 2020 patiënten in alle Nederlandse ziekenhuizen kunnen duppen en dat de functionaliteiten uitgebreid worden. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing