Het T&T Kunstweekend van De Grote Kerk

Door: Ab Jenema

IJMOND - In het weekend van 6 en 7 mei is er open huis en een tentoonstelling van TnT in de Wijker toren in Beverwijk . TnT zijn Tom Peperkamp en Ton Cabret, beiden kunstenaars woonachtig in het dorp Velsennoord .Ze laten zeer gevarieerde kunst zien: sculpturen, schilderijen en g-prints.

Tom Peperkamp is ook bekend van zijn wilde schilderwerken met allerlei materialen. Hij gebruikt stof, spuitbus, kwast etc. Maar momenteel maakt hij sculpturen van recycle-materialen, o.a. van wat men zoal weggooit of op de rommelmarkt aanbiedt. Hij maakt daarvan muzikanten, vliegtuigen, auto’s etc. Het is allemaal heel apart, en bv de muzikanten hebben soms ook iets ontroerends. In zijn werkplaats onstaan de poppen en voertuigen zonder tekening of onderzoek vooraf, spontaniteit is heel belangrijk. Van het materiaal krijgt hij een ingeving waar hij mee aan de gang gaat. Daarom noemt hij het PEK-kunst, dwz Plotseling Emotionele Kunst. Tom is oorspronkelijk technicus, maar in de kunst is hij autodidact.

Ton Cabret maakt experimental-popart en surrealistische collages. Hij gebruikt voor zijn werk zijn eigen foto’s, foto’s van derden en beelden uit de popcultuur. Kleurige uitspattingen die hij met de foto’s combineert schildert hij op z’n computer, met wacom-pen en muis. Hij gebruikt het beeldscherm als schildersezel waarop hij spontane of geconstrueerde beelden bouwt. Ton is bekend van exposities in den lande en zelfs in Duitsland. November en december 2015 exposeerde hij met het Surrealistisch collectief SurCol in het surrealistisch museum Tijnhof in Coevorden. Momenteel is hij weer bezig met komende expo’s en kunstmarkten. Ton is graficus en heeft enige kunstzinnige scholing, maar is in de fotografie en pc-beeldbewerking ook autodidact. Zijn inspiratie haalt ook hij uit alles wat hij regenkomt, op internet of met de camera. De IJmond figureert ook in sommige werken.

Beide mannen werken graag met veel kleur en dan ook niet perse binnen de lijntjes. Beiden zijn ook muzikant. Tom is oa bekend van Tommy-Inc en FF-Luisteren, Ton speelde oa bij Punch&Judy en Stonedef. Ze willen tijdens dit weekend dan ook samen met anderen iets ten gehore brengen.Tom speelt uiteraard enige nummers, oa ook met Bert Kisjes. Band Decades in kleine opstelling speelt met Ton een paar setjes semi-acoustisch.Serge Heman speelt flamenco-gitaar.
Het wordt dus dat weekend de moeite waard even langs te komen bij TnT, een praatje maken, luisteren en de kunst bekijken.

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl
Independer
TV Expert
Radio Control Expert
SimOnly Discount
Outdoor kleding
Uitvaartverzekering.nl
HaardenExpress
Zakelijk bankieren
Wedden op het WK
Uitvaartverzekering vergelijken