Het verhaal achter de natuurfoto in ISOO.nu

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op 10 april aanstaande houdt Arno van Zon een presentatie over "het verhaal achter de natuurfoto" bij het fotografiecentrum ISOO.nu. In 2015 hebben we al kunnen genieten van zijn lezing over extreme macrofotografie. Maar wat velen niet zullen weten, is dat een goede natuurfoto veelal geen kwestie is van geluk, maar van kennis van de natuur en dieren. Dit vraagt soms wel een voorbereiding van maanden. Zelf noemt hij het: “Lekker prutsen!”.

 

Bezoekers aan de lezing wordt een kijkje achter de schermen gegund om te ervaren dat je niet ‘zo maar’ een goede natuurfoto kunt maken. Wat is er allemaal voor nodig om tot de prachtige foto's te komen die wij dagelijks op zijn Facebookpagina (www.facebook.com/arno.vanzon) zien verschijnen. Arno van Zon zal ook zijn apparatuur laten zien waarmee hij de foto’s maakt. Aan het einde van de avond verlaat u vol inspiratie en tips het pand, klaar om deze lente zelf prachtige natuurfoto's te maken.

 

Kaartjes voor deze lezing zijn vooraf te reserveren via [email protected] en kosten € 7 in de voorverkoop; aan de zaal € 8. Arno schenkt zijn vergoeding aan een goed doel: Stichting  Achter de Duinen, een particulier initiatief dat bestaat uit een zorgwoning in Heemskerk waar zes meervoudig complex gehandicapte bewoners welkom zijn. Bezoekers aan de lezing kunnen op de avond zelf een vrijwillige bijdrage doneren.

 

Het centrum voor fotografie ISOO.nu biedt graag ruimte aan fotografen – amateur en professioneel -  om te exposeren. Ook worden er regelmatig lezingen en workshops georganiseerd. Daarnaast is ISOO.nu een ontmoetingsplek voor iedereen die fotografie een warm hart toedraagt. Loop daarom eens binnen tijdens het Fotocafé dat elke derde maandag van de maand van 20.00 – 22.00 uur wordt gehouden. Zie ook: www.isoo.nu of www.facebook.com/isoo.nu.

Informatie over exposeren bij ISOO.nu: stuur een mail naar Jan Aardenburg, [email protected].

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing