Het Voortgezet Onderwijs in de IJmond.

Door: Ab Jenema

IJmond - Op de scholen van Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland (SVOK) zullen er weinig medewerkers zijn die op de vraag waar ze werken zullen antwoorden dat ze voor SVOK werken. Je werkt op het Kennemer College, Jac. P. Thijsse College of het Bonhoeffercollege.  Wat nu echter de geschiedenis van de eigen school is of die van SVOK  en haar rechtsvoorgangers zal voor velen, zelfs voor hen die er al een tijdje werken,  onbekend zijn.  Hetzelfde geldt voor de inwoners van Beverwijk, Heemskerk, Castricum en misschien wel Heiloo.

René Vermeer, nu stafmedewerker van SVOK en voormalig directielid van het Jac. P. Thijsse College, heeft een poging gewaagd de geschiedenis van de scholen in kaart te brengen. Helemaal volledig is het zeker niet maar zijn onderzoek heeft wel een aardig beeld opgeleverd over het onderwijs in onze regio na de Tweede Wereldoorlog.

Donderdag 31 januari a.s. zal hij zijn verhaal vertellen voor belangstellenden.  De lezing begint om 20 uur (de zaal gaat om 19.30 u open) in het Huis van Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a in Beverwijk. De entree is voor leden van het HGMK gratis, anderen betalen € 5,-. Indien u deze avond € 15,- betaalt, bent u voor een jaar HGMK-lid en heeft u o.a. ook steeds gratis toegang, ook tot het Museum Kennemerland!

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing