HGMK presenteert lezing over Romeinen

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Op donderdag 10 september 2015 komt archeoloog Arjen Bosman naar het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland (HGMK) om een lezing te houden over de Romeinse aanwezigheid in onze omgeving onder de titel "Rome aan de Noordzee, Burgers en Barbaren te Velsen". 

De eerste aanwijzingen voor een Romeinse bezetting in Velsen zijn nu precies 70 jaar geleden ontdekt. Uit het onderzoek sindsdien weten we dat het dit jaar precies 2000 jaar geleden is dat die Romeinen daar hun eerste fort bouwden.
Op de lezing staan centraal de vragen: wat kwamen de Romeinen hier doen, wie troffen ze  aan en wanneer vertrokken ze weer en waarom? Dit alles is gebaseerd op archeologisch onderzoek en de schaarse historische bronnen.

Het aangekondigde boek van Arjen Bosman over de Romeinen in Velsen heeft vertraging opgelopen en zal dus tijdens de lezing niet te koop zijn. De lezing vindt plaats in het BHK-gebouw aan de Groenelaan 74 en begint om 20:00 uur (zaal open vanaf 19:30 uur). Leden van het HGMK hebben op vertoon van hun ledenpas gratis toegang, anderen betalen € 2,- entree. Kijk voor uitgebreide informatie op www.hgmk.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing