Hinder voor verkeer door weekendafsluiting Velsertunnel; 7 – 10 juli

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Van vrijdag 7 juli 20.00 uur tot maandag 10 juli 05.00 uur is de Velsertunnel (A22) in beide richtingen afgesloten. In dit weekend voert Rijkswaterstaat diverse werkzaamheden uit in en rond de tunnel. Verkeer wordt ter plekke omgeleid via de A9 en moet rekening houden met fors extra reistijd op drukke momenten.

 

Werkzaamheden
De belangrijkste reden voor het afsluiten van de tunnel is een update van de tunnelsoftware. Alle (veiligheids)systemen vallen hierdoor tijdelijk uit en worden een voor een weer aangezet. Ook vindt er dit weekend regulier onderhoud plaats aan de tunnel. Tijdens dit onderhoud onderhouden we de systemen, inspecteren we de constructie en wordt de gehele tunnel schoongemaakt. Zoals de wanden, kolken, camera's, signaalgevers, geluidsbakens, hoogtedetectie, verkeerslichten en zichtmeting. Omdat er door de werkzaamheden aan de Velsertraverse nu minder verkeer in de tunnel rijdt kiest Rijkswaterstaat ervoor om gelijktijdig in de Velsertunnel te werken. Deze 'kort en hevig' aanpak maakt dat er later dit jaar geen weekendafsluiting van de Velsertunnel meer nodig is.

 

Omleidingen
De werkzaamheden starten vrijdag 7 juli om 20.00 uur en duren tot maandag 10 juli 05.00 uur. Tijdens het werk is de tunnel in beide richtingen afgesloten. De calamiteitenbogen zijn al geopend, in verband met de werkzaamheden aan de Velsertraverse. Verkeer wordt omgeleid via de Wijkertunnel (A9) en knooppunt Rottepolderplein. Weggebruikers moeten rekening te houden met extra reistijd op de A9, die op drukke momenten fors kan oplopen. Op het onderliggend wegennet in de regio wordt geen extra reistijd verwacht.

 

Samenloop met andere projecten
Gemeente Velsen plaatst in de week van maandag 3 juli tot en met vrijdag 7 juli een verkeersregelinstallatie op de afslag IJmuiden. Hierdoor is de afslag deze week afgesloten.

Daarnaast is de omleidingsroute voor de Velsertunnel afgestemd met de omleidingsroute voor de Velsertraverse.

 

Advies aan weggebruikers
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming. Bussen kunnen wel gebruik blijven maken van de Velsertunnel en ook fietsers hebben dit weekend geen vertraging.

 

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op: www.rijkswaterstaat.nl

Weggebruikers kunnen ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800-8002) of contact opnemen via social media (Twitter/Facebook/Instagram @Rijkswaterstaat).

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing