Historisch Weekend in het Bunker Museum IJmuiden

Door: Jan Pronk

IJMOND - 15 en 16 juni Historisch Weekend in het Bunker Museum IJmuiden
Traditioneel organiseert het Bunker Museum IJmuiden ieder jaar het Historisch Weekend, genaamd Occupation and Liberation WN2000. Dit een evenement wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende re-enactment verenigingen.
Dit jaar wordt er aandacht besteed aan Operation Overlord. Het is namelijk 75 jarige geleden dat geallieerden militairen landen op stranden van Normandië. Deze operatie, ook wel bekend als D-day, vond plaat op 6 juni 1944 en was het begin van de bevrijding van Europa.
Dit stukje geschiedenis wordt uitgebeeld door verschillende re-enactment groepen. Zo zijn er natuurlijk aanwezig de Duitse en geallieerde ‘tegenstanders’, maar ook een groep die het Franse verzet in de oorlogsjaren uitbeeld.
Wij nodigen u van harte uit dit spektakel te beleven. Het bunkermuseum is op 15 juni geopend van 11.00 uur tot en met 21.00 uur (kassa sluit om 20.00 uur) en op zondag 16 juni zijn de deuren voor u geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Parkeren: Betaald: Seaport Marina IJmuiden (einde Badweg) Gratis: Kromhoutstraat, Westonstraat (begin Badweg). Beide ca. 400 meter lopen vanaf het museum
Entree: zie www.bunkermuseum.nl
Bunkermuseum is geopend: april - september 1e & 3e zondag van de maand en oktober de 1e zondag van de maand.
U vindt het Bunker Museum aan de Badweg nr. 38 in IJmuiden.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing