Historische wandeling rond kasteel Marquette

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op zondag 5 maart a.s. organiseert IVN Afdeling Midden Kennemerland  een prachtige wandeling rond kasteel Marquette.
De excursie start bij Boerderij Heemshof aan de Oosterweg 2c. Daarna wordt er gewandeld, onder leiding van een IVN gids, richting landgoed Marquette. Onderweg wordt er verteld over de bomen met hun winterkenmerken, de geuren en kleuren van de bijzondere voorjaarsbloei en bloesems, en over de vele bollen- en stinzenplanten die het landgoed rijk is. In de tussentijd luister je naar het vrolijke gekwetter van de vele vogels die zich opmaken om te gaan nestelen.  Er zal ook verteld worden over de rijke historie van het landgoed, dat al dateert uit de 13e eeuw.

Heb je zin om meer te weten te komen over deze bijzondere locatie in Heemskerk?

Meld je via de website van IVN Midden Kennemerland (https://www.ivn.nl/afdeling/midden-kennemerland/activiteiten/natuur-en-cultuur-historische-wandeling-rond-kasteel-marquette). We vertrekken om 10.00 uur vanaf Boerderij Heemshof, Oosterweg 2c, Heemskerk en zijn rond 12.00 uur weer terug.  Je krijgt daarna gratis een kopje koffie of thee met iets lekkers aangeboden.

Kosten zijn 4 euro voor volwassen, 2 euro voor kinderen. Graag gepast geld meenemen.

Er zijn bij Boerderij Heemshof een beperkt aantal parkeerplekken. Wij adviseren om te parkeren bij het landgoed Marquette en dan naar Boerderij Heemshof lopen ivm de start van de excursie. Het is vooral lekker om op de fiets te komen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing