Hoe groen wilt u dat Beverwijk wordt?

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK – Het zijn rare tijden, tijden die ons binnen doen blijven en verlangen naar buiten. Ondanks dat we niet naar buiten mogen willen we er toch alvast nadenken hoe het ‘buiten’ nog mooier wordt. Voordat de crisis uitbrak was de gemeente Beverwijk al begonnen met de actualisatie van het groenbeleid. Met de zogenaamde ‘Groenvisie’ kunnen we richting geven aan beheer en aanleg van bomen, struiken en ander groen in de stad.Belangrijk hierbij: wat vinden de inwoners?  

Geef uw mening
Een stad zonder groen kan eigenlijk niet. Maar wat kan dan wel en nog belangrijker - wat willen we dan wel? U als inwoner kent de stad. Waar zijn de pareltjes die we moeten beschermen en waar moet het groen verbeterd worden? Groen maakt een stad vaak mooier maar soms kan het ook voor overlast zorgen. Frisse lucht en een fijn gevoel verbinden we met een wandeling door het park. Maar kan en moet groen ook bijdragen aan meer insecten en kleine dieren? Deze en nog meer aspecten maken samen uiteindelijk het groenbeleid. Mooi als u als bewoner er ook een bijdrage aan wilt leveren. Dat kan door de enquête in te vullen via bit.ly/Groenvisie

Bijeenkomst
Zodra het weer mogelijk is organiseert de gemeente een bijeenkomst. Daar wordt de uitkomst van de vragenlijst gepresenteerd. Daarnaast gaan we aan verschillende ‘thema-tafels’ in gesprek over alle aspecten van de groenvisie. Iedereen die geïnteresseerd is kan aanschuiven. De bijeenkomst zal via krant en online worden aangekondigd.

Laten we er samen voor zorgen dat ‘buiten’ nog mooier wordt zodra we er weer van kunnen en mogen genieten!

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing