Hoe veilig is onze gemeente? Veiligheidsmonitor 2021 van start

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Heeft u overlast van buren of rondhangende jeugd? Dit zijn enkele van de vragen die in de Veiligheidsmonitor worden gesteld aan 5587 inwoners van de gemeente Beverwijk.

Onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie.

Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Deze week gaat in Beverwijk de Veiligheidsmonitor 2021 van start. De resultaten worden in maart 2022 verwacht.

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit tweejaarlijkse onderzoek voor het veiligheidsbeleid.

De resultaten laten zien hoe de inwoners van Beverwijk zaken als overlast,  buurtproblemen en het samenleven in de wijk, ervaren. Het is essentieel dat de gemeente weet wat de inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in Beverwijk en wijk aan Zee vinden. Daarmee kan de gemeente het beleid beter afstemmen op de wensen en ervaringen van de inwoners. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk van de bewoners die benaderd worden, meedoen aan het onderzoek. Alleen bij een grote deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in Beverwijk.

Deelnemers aan het onderzoek krijgen per post een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. De Veiligheidsmonitor wordt in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing