Hoorns Byzantijns Mannenkoor zingt in oud-katholieke H. Engelmunduskerk

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op zondagmorgen 19 november zal het Hoorns Byzantijns Mannenkoor zingen tijdens de eucharistieviering in de oud-katholieke H. Engelmunduskerk in IJmuiden. De kerkdienst begint om 10.00 uur en iedereen is van harte welkom om de prachtige zang van het koor te komen beluisteren.

Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor (HBM) is eind 1985 opgericht. Vanaf het begin heeft het koor zich gepresenteerd als een niet kerkelijk gebonden koor dat zich ten doel stelt de Slavisch-Byzantijnse gezangen zo authentiek mogelijk te vertolken. De nadruk ligt vooral op het liturgische repertoire van de Russisch-orthodoxe kerk

.
Vanaf 1989 staat het koor onder de artistieke leiding van Grigori S. Sarolea. Onder zijn leiding is het repertoire danig verbreed. Naast de vierstemmigheid van muziek van 19de -eeuwse componisten (romantiek), richt het HBM zich ook op de Russische monastieke stijl (zang uit de kloosters). Monodieën (éénstemmige gezangen), alsmede twee- en driestemmige zettingen vanuit vooral de oorspronkelijke liturgische Russische zangtraditie staan inmiddels op het repertoire.

Door het opnemen en uitvoeren van de integrale diensten (zowel tijdens diensten als concerten) heeft het HBM een unieke positie verkregen in de Nederlandse koorwereld.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl