Houten Huis Beverwijk strijkt neer op Stationsplein.

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Na succesvolle editie in het afgelopen jubileumjaar organiseert Radio Beverwijk in 2019 opnieuw Het Houten Huis, dit keer vanaf het Stationsplein.
Net als afgelopen jaar zal Radio Beverwijk eind 2019 weer vier dagen live programma’s gaan maken vanuit Het Houten Huis. De opbrengst zal wederom worden geschonken aan de LINDA.foundation. Deze organisatie gebruikt het geld om gezinnen, die moeten leven van een minimum inkomen, een financieel steuntje in de rug te geven.

Anders dan afgelopen jaar, toen Het Houten Huis stond opgesteld in de Grote Kerk, is dit jaar gekozen voor het Stationsplein.

Editie 2018
Radio Beverwijk kijkt met trots terug op de eerste editie van Het Houten Huis, enkele maanden geleden. Van 19 tot en met 22 december 2018 werden speciale programma’s gemaakt met optredens en diverse acties, zoals een veiling en verzoekplaten tegen betaling. Het project leverde ruim 11.000 euro op en mag daarmee geslaagd worden genoemd.

Houten Huis en schaatsbaan
Hoewel het initiatief van Radio Beverwijk was gekoppeld aan het 25-jarig bestaan van de omroep, is inmiddels besloten om dit jaar opnieuw geld in te gaan zamelen voor de LINDA.foundation. Daarbij is ervoor gekozen om Het Houten Huis te verplaatsen naar het Stationsplein. Zowel vanuit de Gemeente Beverwijk, waar een vergunning moest worden aangevraagd, als vanuit de Stichting Schaatsbaan Beverwijk, die in december ook actief is op het Stationsplein, is enthousiast gereageerd.

Het Stationsplein is de nieuwe evenementenlocatie van de gemeente Beverwijk. De schaatsbaan is inmiddels een vaste waarde geworden, eind dit jaar zal er weer volop geschaatst kunnen worden. Op geringe afstand daarvan zal van 19 tot en met 22 december ook Het Houten Huis zijn plek krijgen. Een samenwerking tussen de twee publiekstrekkers ligt voor de hand en biedt volop mogelijkheden.

Ook live in nachtelijke uren
Radio Beverwijk zal dit keer niet alleen overdag, maar ook in de nachtelijke uren live gaan uitzenden vanuit de tijdelijke studio in Het Houten Huis. Hiervoor zal een groot aantal vrijwilligers actief zijn. Net als tijdens de vorige editie zullen er optredens plaatsvinden van artiesten en kunnen inwoners van Beverwijk zelf hun steentje bijdragen door acties op touw te zetten, waarvan de opbrengst aan Het Houten Huis wordt gedoneerd.

Contact met de Stichting Het Houten Huis Beverwijk is mogelijk door een e-mail naar [email protected] te sturen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing