Houtskooltekenen bij Een Zee van Staal

Door: Ab Jenema

Fotobijschrift: Het beeld ‘Playing de Waves’ van de Estlandse kunstenaar Jaak Soans bestaat uit vier stalen halve cirkels, waardoor het vanuit elke invalshoek anders oogt.

IJMOND - De beelden van Beeldenpark Een Zee van Staal zijn niet alleen fotogeniek, ze inspireren ook om ze eens op een heel andere manier vast te leggen, bijvoorbeeld met houtskool op papier. Op zondag 18 augustus is er een speciale wandeling door het beeldenpark waarbij de deelnemers met korte tekenopdrachten uitgedaagd worden de beelden op papier te zetten. Op deze manier kan er een ander beeld van de kunstwerken ontstaan.

Wat gebeurt er met La Casa di Mare op z’n kop? Het beeld van Nico Betjes met alleen vlakken op papier? Hoe krijg je de halve cirkels van het beeld van Jaak Soans (foto) op papier? Hoe minder tekenervaring hoe beter! Tijdens de wandeling vertelt Een Zee van Staal-gids over de gigantische stalen beelden en de kunstenaars in het beeldenpark
De wandeling is op zondag 18 augustus, en begint om 14.00 uur vanaf de entree van het park. Toegang en rondleiding is gratis. Opgeven is niet nodig. Het beeldenpark bevindt zich op de hoek van de Bosweg en de Reyndersweg in Wijk aan Zee.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing