Hulp bij de belastingaangifte in Noord-Holland

Door: Jan Pronk

NOORDHOLLAND - Het is weer tijd voor de belastingaangifte. Voor veel mensen is dit best een klus. Gelukkig hoef je niet alles alleen te doen. Sommige gegevens zijn al voor je ingevuld, zoals inkomen, hypotheek en andere zaken die bij de Belastingdienst bekend zijn. Kom je er niet alleen uit? Een beetje extra hulp is nooit ver weg. Om je op weg te helpen, zet de Belastingdienst de mogelijkheden voor hulp bij het doen van belastingaangifte in Noord-Holland op een rij.  

Er zijn verschillende mogelijkheden voor hulp bij het doen van belastingaangifte. Zo kun je een vriend of familielid vragen om met je mee te kijken. Of langsgaan bij één van de vele maatschappelijke organisaties bij jou in de buurt, zoals de bibliotheek of een wijkvereniging. Ook medewerkers van de Belastingdienst zitten klaar om je vragen te beantwoorden: online, telefonisch of op een locatie bij jou in de buurt. Kijk op belastingdienst.nl/hulp voor meer informatie over alle mogelijkheden van hulp bij het doen van belastingaangifte.

Een medewerker bij het steunpunt in Alkmaar, zegt: "Soms gaat het om één onderwerp waar mensen vragen over hebben. Denk aan zorgkosten of aftrekposten voor een eigen woning. Ook zijn er mensen die het liefst de hele aangifte willen doornemen. In beide gevallen lopen we de aangifte inkomstenbelasting samen na en controleren de gegevens. Waar nodig vullen we de gegevens aan. Door het samen te doen, versturen mensen met een gerust gevoel hun belastingaangifte."

Wil je langskomen bij het steunpunt in Alkmaar? Maak dan een afspraak via belastingdienst.nl/langskomen. Je kunt op deze pagina ook een afspraak maken om te (video)bellen met een medewerker van de Belastingdienst.

Hulp in Noord-Holland

Noord-Hollanders kunnen voor hulp bij het invullen van hun aangifte inkomstenbelasting ook bij veel andere organisaties terecht. Zo organiseren de bibliotheken van onder andere Den Helder, Hilversum, Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Zaandam belastingspreekuren waarin je al je vragen kunt stellen. Kijk voor meer informatie over de activiteiten in Noord-Holland op belastingdienst.gidsvoornederland.nl.

 

Meer weten? Ga naar belastingdienst.nl/aangifte.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing