Iers concert in De Wijcker Swaen

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Op vrijdagavond 25 januari verzorgt de band O’Branons een uniek Iers concert in de prachtige kerk ‘De Wijcker Swaen’ in Beverwijk.

De band O’Branons is een formatie van rasechte muzikanten met een scala aan instrumenten. Kenmerkend voor O’Branons is niet alleen het afwisselende en energieke spel maar vooral hun interpretatie van de pure Ierse traditionele muziek. Bekende nummers worden gearrangeerd tot iets bijzonders, een geheel eigen geluid, sfeer en stijl. De bezoekers worden getrakteerd op melancholische ballads donker als Guinness en springende tunes als een wervelende Ierse dans. De Ierse band O’Branons maakt ‘folk’ zoals het is bedoeld: voor iedereen!

De instrumenten welke gebruikt worden zijn o.a. de Ierse houten dwarsfluit, low- en tinwhistles, uilleann pipes (de Ierse doedelzak; zeer spectaculair om te zien én te horen!), accordeon, bodhrán (Ierse trom), de fiddle, gitaar en de Ierse bouzouki. En uiteraard wordt er gezongen. Kortom, absoluut een feestelijke middag vol afwisseling en boeiend vanaf het begin tot het eind!

De ‘Wijcker Swaen’ is een uniek ‘huiskerkje’ aan de Koningstraat 119 in Beverwijk. De kerk biedt niet alleen een bijzondere sfeer maar ook een prachtige akoestiek! Het concert vindt plaats op vrijdag 25 januari om 20.00 uur, kerk open 19.30 uur. Kaarten voor het optreden kosten 10,00 euro en zijn te reserveren via [email protected] of op 25 januari in de kerk.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing