IJmond Duurzaam Award 2021 gaat internationaal

Door: Jan Pronk

IJMOND - Sinds 2013 reikt Omgevingsdienst IJmond de IJmond Duurzaam Award uit. Elk jaar zijn er drie genomineerde bedrijven die elk op hun eigen manier investeren in duurzaam ondernemen. Dit jaar zal de award voor een internationaal publiek uitgereikt worden: tijdens de (digitale) startconferentie van Interreg-project Upcycle Your Waste op 11 februari.

De genomineerden laten alle drie zien hoe logisch, belangrijk en divers duurzaam ondernemen kan zijn. Een jury bestaande uit wethouders en de winnaar van de laatste uitreiking bepaalt wie de IJmond Duurzaam Award in ontvangst mag nemen.

Genomineerden

BTAC Solutions is een elektronica-productiebedrijf. Willem Jonkman is al jaren bezig met verduurzaming. Zijn motto: “Denk niet alleen aan je verdienmodel, denk aan je klein- en achterkleinkinderen.”

Patina Dakdenkers werkt onder andere aan dakrenovatie en –onderhoud. Ook legt Patina tuindaken aan en plaatst zij waterretentiedaken, voor het bufferen en geleidelijk afvoeren van regenwater. Max Kwantes houdt zich bezig met verduurzaming. Ze werken hard aan hun motto ‘afval bestaat niet’.

Changing the world of paper. De zelfstandige papierfabriek Crown Van Gelder, al 125 jaar gevestigd in de IJmond, houdt zich aan haar motto. Na 15 jaar geleden het innovatieve inkjet papier te ontwikkelen, presenteerden Crown Van Gelder en Cosun Beet Company onlangs bietenpulppapier Crown Native. “Door gebruik van bietenpulp besparen we 16% op CO2-uitstoot en fijnstof-emissies”, aldus CEO Miklas Dronkers.

Meer lezen over deze bijzondere bedrijven? Kijk op www.odijmond.nl/award2021

Startconferentie Upcycle Your Waste

De uitreiking van de IJmond Duurzaam Award vindt plaats tijdens de startconferentie van Interreg-project Upcycle Your Waste. Hierin werkt Omgevingsdienst IJmond samen met internationale partners. Dit project wil bedrijven in de IJmond ondersteunen bij het omzetten van afval naar een grondstof; voor het realiseren van een circulaire economie. Het doel: de afvalstromen bij de deelnemende bedrijven tot wel 20% verminderen. Op 11 februari 2020 neemt dagvoorzitter Harm Edens ondernemers, medewerkers van kennisinstellingen, bestuurders en beleidsmakers mee langs praktische voorbeelden, workshops over afvalhergebruik en interessante business cases.

Aanmelden

Mis de uitreiking van de IJmond Duurzaam Award niet! Laat u inspireren door onze genomineerden. Ook bent u van harte welkom bij de conferentie van Upcycle Your Waste om kennis op te doen en te ontdekken welke circulaire mogelijkheden er voor uw bedrijf zijn. Meld u aan via www.odijmond.nl/kickoff-uyw.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing