IJmuiden Rauw aan Zee het uitrollen van de Rauwe Loper is gestart

Door: Jan Pronk

Verrekijkers en bankjes

IJMOND - De afgelopen weken zijn er op diverse plekken in IJmuiden  verrekijkers en bankjes geplaatst die het rauwe gevoel van IJmuiden benadrukken. Op deze manier wil de gemeente voor meer eenheid en herkenbaarheid zorgen. De nieuwe inrichtingselementen versterken het rauwe gevoel en verbeteren de verblijfsplekken langs de routes naar het strand en de haven. Het maakt deel uit van het project de ‘De Rauwe Loper’. Dit project voorziet op wat langere termijn o.a. ook in letterobjecten bij de stranden, informatiepunten en street- en/of lightart.

Voor de inrichting van de verschillende routes naar de zee en de haven is een globale visie opgesteld, het  Masterplan De Rauwe Loper. Het gaat om de route naar Strand Noordpier (de Surf en Staal Route), de route naar de haven en IJmuiden aan Zee (de Haven en Pier Route) en de route naar IJmuiderslag (de Duin en Strand Route).

De zichtbaarheid en herkenbaarheid per route zijn daarbij van belang. Daarom is in het plan o.a. aangegeven welk type inrichtingselementen (zoals bankjes, informatiepunten en streetart) en welke materialen en kleuren goed bij het unieke karakter van IJmuiden passen. Vervolgens is voor elke route per thema aangegeven wat het plan inhoudt. Het gaat daarbij om de volgende thema’s: bestrating & markering, groen, verlichting, welkom en informatie, meubilair en kunst & streetart.

Met de uitrollen van de rauwe loper willen we de bezoekers en inwoners van IJmuiden het rauwe karakter van IJmuiden laten ervaren, de toegankelijkheid verbeteren en met trots laten zien IJmuiden allemaal te bieden heeft.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing