IJsbaan Haarlem opent op 29 september om 12.00 uur

Door: Ab Jenema

IJMOND - De koelmachines zijn aangezet. Het nieuwe schaatsseizoen 2018-2019 gaat beginnen. Vanaf zaterdag 29 september is de IJsbaan Haarlem weer iedere dag open. Om 12.00 uur opent de ijsbaan de deuren en kun je jouw schaatsen onderbinden en het ijs gaan verkennen.

Grootonderhoud.
De afgelopen zomer heeft de IJsbaan hard gewerkt om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Er stond een stevige ingreep op het programma. In de machinekamer zijn de compressoren na veertig jaar trouwe dienst vervangen door nieuwe. Om deze grote en zware machines te kunnen plaatsen moest zelfs het dak verwijderd worden. Inmiddels snorren fonkelnieuwe compressoren tevreden: het ijs maken is begonnen. Graadje voor graadje wordt de temperatuur van het beton verlaagd. Morgen glimt het eerste dunne laagje ijs voorzichtig op de betonnen vloer. Daarna wordt over de komende dagen laagje voor laagje het ijs opgebouwd, komt de landmeter de wedstrijdbanen inmeten en worden de lijnen in de banen getrokken. Over anderhalve week ligt er een strakke, glimmende ijsvloer klaar voor de schaatsers.
 
Goedkoop schaatsen in openingsweekend.
In het openingsweekend kan er goedkoop geschaatst. Op zaterdag 29 en zondag 30 september is het tweede kaartje van dezelfde waarde of goedkoper gratis. Dit gratis kaartje is op dezelfde dag geldig als het aangekochte kaart.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing