IKTOON IN HEEMSKERK

Door: Ab Jenema

Heemskerk    Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst. Maar mensen kennen hen vooral als juf, opa of accountant, niet als toneelspeler, pianist of vlogger. Daar komt met de iktoon-campagne in de maand juni verandering in. Heel Nederland is dan het podium van alle amateurkunstenaars. Vanaf vrijdag 1 juni 2018 is er op meer dan duizend locaties in meer dan 200 gemeenten kunst te zien. In kunstencentra, ateliers en buurthuizen, maar ook thuis, op straat en in winkels.

Doe mee als Heemskerkse amateurkunstenaar of als organisatie in Heemskerk en toon wat jij of jouw mensen in huis hebben, individueel of met een groep. Er is van alles mogelijk: van talentenjachten en exposities tot workshops en voorstellingen. Van een dansopvoering van zeventigplusdames met rollator tot een gecomponeerd muziekstuk dat wordt gespeeld op auto-onderdelen. De invulling bepaal je zelf en deelname is gratis.

In de laatste week van mei valt de IkToon Heemskerk-krant op elke Heemskerkse deurmat. Schrijf een leuke tekst over wat je doet en wie je bent. Ook kun je een oproep plaatsen als je bijvoorbeeld op zoek bent naar vrijwilligers. Stuur ook even een leuk fotootje mee….maar wel voor maandag 16 april.

In de krant wordt ook een evenementenkalender opgenomen. Ga je los in juni met een huiskamerconcert of expositie? Of ga je iets doen in een woonzorgcentrum? Of zoek je nog leden voor je koor en wil je open repetities geven? Alles wordt gebeurd in de maand juni wordt opgenomen in de evenementenkalender. Laat het ons weten……!

De cultuurmarkt op zaterdag 16 juni in het centrum van Heemskerk, biedt letterlijk en figuurlijk een podium voor de amateurkunst. Het thema dit jaar is: Heel Heemskerk rockt en rollt! Muzikanten kunnen geprogrammeerd worden op één van de podia, kunstenaars kunnen hun kunst tijdens de kunstmarkt tonen. Je kunt je kunsten gaan ontdekken op het Cultuurhuispleintje bij de Jansheeren. Een spontane act is altijd welkom of ga op een hoekje van de straat een deuntje spelen en zet je centenbak maar alvast klaar. Laat je zien…….!

Voor meer informatie Cultuurhuis Heemskerk: www.cultuurcentrumheemskerk.nl, [email protected] of bel 0251 836003.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing