Imkers houden open huis

Door: Ab Jenema

IJMOND - De Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) organiseert dit jaar voor de elfde keer het grootste imkerevenement van ons land: de Landelijke Open Imkerijdagen. In het weekend van 9 en 10 juli houden imkers, op tal van locaties verspreid door het hele land, open huis. Ben jij benieuwd naar het werk van een imker? Wil je weten hoe honing ontstaat? Of hoe bijen hun raten bouwen? Tijdens de open imkerijdagen ontdek je van alles over bijen. Je krijgt uitleg over werksters, darren en de (bijen)koningin en krijgt praktische tips over hoe jij kunt bijdragen aan een beter leefklimaat voor onze bijen.

Belang van bijen
Insecten en in het bijzonder bijen staan volop in de belangstelling. Vooral hun leefklimaat en daarmee het aanbod van dracht ofwel voedsel staat onder druk. Bijen zijn onmisbaar, met name omdat zij als bestuivers van belang zijn voor vele soorten groenten en fruit. Het is daarom van groot belang onze leefomgeving zo bijvriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het planten van allerlei bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld. Onze imkers geven jou tijdens de open dagen hierover graag meer informatie en tips!

NBV
Nederland telt ongeveer 10.000 imkers waarvan 80% is aangesloten bij de NBV. De vereniging is een ledenorganisatie en belangenbehartiger van de imkerij richting overheden (Europees, landelijk, regionaal en lokaal). Daarnaast biedt de NBV opleidingen en cursussen aan ten gunste van een hoogwaardig kennisniveau van de Nederlandse imkerijsector. Innovaties die bijdragen aan een toekomstbestendige sector worden gestimuleerd en er wordt steevast ingezet op verbetering van bijengezondheid, dracht- en biodiversiteit. Tot slot is de imkerijsector een essentiële partner van de agrarische sector vanwege de inzet van bijenvolken voor bestuiving van cultuurgewassen.

Gratis toegang en bij jou in de buurt!

Wil je meer weten over (het werk van) de NBV? Neem dan eens een kijkje op https://www.bijenhouders.nl/

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing