In de Bibliotheek zijn vrijwilligers onmisbaar!

Door: Jan Pronk

VELSEN - De Bibliotheek Velsen is een inspirerende ontmoetingsplaats. Een van de missies van Bibliotheek Velsen is een leven lang leren voor jong en oud. Ons aanbod breidt steeds verder uit en varieert van lezingen, cursussen voor volwassenen tot voorleesactiviteiten, de VoorleesExpress, Boek aan Huis, informatiespreekuren en workshops voor kinderen.

De onmisbare vrijwilligers
Binnen Bibliotheek Velsen zijn maar liefst 90 vrijwilligers actief om samen met de vaste medewerkers de Bibliotheek te maken tot een mooie en prettige plek waar mens en media samenkomen om te leren, te lezen en digitaal mee te doen. Deze vrijwilligers werken als Boekmaatje, Voorlezer, Digi-docenten, Taalbegeleiding en ondersteunen bij spreekuren en activiteiten. Wij zijn dankbaar voor die onvermoeibare inzet van onze vrijwilligers, die er op hun beurt bijzonder veel voor terugkrijgen. Samen sterk, daar geloven wij in.

Ervaring van een Bibliotheek Ondersteuner
Bibliotheek Ondersteuner Loek: Nadat ik in mei 2020 met pensioen ging ben ik op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk. Ik wilde niet meer achter een laptop zitten en wel met veel mensen in contact komen. Via de website van vrijwilligerswerk Velsen kwam ik bij de bibliotheek terecht. Na een prettig intake gesprek begon ik eind november in de bibliotheek als host maar dit was van korte duur want de bibliotheek moest sluiten vanwege corona. Na een paar weken konden wij starten met de afhaalbibliotheek in de hal van de bibliotheek en daarnaast ging ik reserveringen in de bibliotheek uitzoeken. Nu is het bijna weer zoals het hoort en doe ik mijn werk als Bibliotheek Ondersteuner. Wat ik zocht heb ik gevonden: Fijne collega’s, contact met andere mensen en dat ik mijn passie voor lezen kan delen met andere mensen. Het is leuk om de bibliotheek bezoekers te helpen in een hele prettige omgeving.

Kom jij ons team versterken?
Vrijwilligerswerk in de bibliotheek heeft tal van voordelen. Je ontmoet nieuwe mensen en blijft op de hoogte van ins en outs op het gebied van boeken en andere media. Je draagt bij aan een organisatie die mensen uit alle lagen van de samenleving helpt. Jouw vrijwilligerswerk in de bibliotheek doet er toe! Wil je hier meer over weten? Kom dan voor meer informatie naar de open inloopmiddag op woensdagmiddag 8 september van 13.00 tot 15.00 uur in Bibliotheek Velsen, Dudokplein 16 IJmuiden. Voor meer informatie over onze vrijwilligers vacatures mail naar [email protected] of kijk op www.bibliotheekvelsen.nl/vrijwilligers voor de actuele vacatures.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing