In één week meer dan 50.000 vaccinaties gezet door GGD Kennemerland

Door: Ab Jenema

IJMOND - In de periode van 15 januari t/m 30 juni zijn er 424.770 vaccinaties gezet door GGD Kennemerland, waarvan 288.015 eerste prikken (68%) en 136.755 tweede prikken (32%). Deze week (24 t/m 30 juni) zijn er 50.005 vaccinaties gezet door GGD Kennemerland, waarvan 35.929 eerste prikken (72%) en 14.076 tweede prikken (28%).

Er zijn deze week 3.946 vaccinaties meer gezet dan vorige week. Daarmee is deze week het hoogste aantal vaccinaties dat in een week is gezet bereikt. De komende weken zal het aantal vaccinaties per week weer gaan afnemen. Daarmee is de absolutie piek in de vaccinatiecampagne nu bereikt.

Een aantal feitjes over de vaccinatiecampagne in Kennemerland: In de regio Kennemerland wordt vandaag 168 dagen gevaccineerd. Op de eerste dag zijn 275 prikken gezet op één locatie. Inmiddels worden per dag 7500 prikken gezet verspreid over vijf locaties. De jongste gevaccineerde in de regio is 12 jaar oud, de oudste gevaccineerde in de regio is 106 jaar oud.

Wekelijkse cijfers
Deze week (24 t/m 30 juni) waren er in Kennemerland 162 nieuwe besmettingen (29 per 100.000 inwoners). Dit zijn er 8 minder dan vorige week (-5%).

Deze week (24 t/m 30 juni) zijn er 4.966 testen afgenomen door GGD Kennemerland. Dit zijn er 375 minder dan vorige week (5.341).

Inwoners uit de regio Kennemerland kunnen zich laten testen in Haarlem, Beverwijk en bij P4 Lang Parkeren Schiphol. Een mobiele testbus staat tenslotte in wisselende gemeenten. 

GGD Kennemerland start met voorlichting in de regio
Vanaf deze week start GGD Kennemerland met voorlichting over vaccineren in de regio. Medewerkers trekken de wijken in om in gesprek te gaan met specifieke doelgroepen waarbij de vaccinatiegraad achter lijkt te blijven.  

Hiervoor is een speciaal team opgericht dat zich tijdens de start van de pandemie heeft bezig gehouden met bron- en contactonderzoek en nu tijd en ruimte heeft om zich op een andere manier voor GGD Kennemerland in te zetten. Een vast team dat goed de vertaalslag kan maken van medische terminologie naar behapbare informatie in de eigen taal, empathisch is en outreachend kan werken.

Komende week staan een aantal bezoeken gepland, waaronder bij een aantal moskeeën en de Beverwijkse Bazaar. De voorlichting gaat gepaard met een gemakkelijke manier om een afspraak voor de vaccinatie te maken, waarvoor op termijn mogelijk ook pop-up locaties gebruikt gaan worden.

Stempels gele boekje vanaf 5 juli op vaccinatielocaties
Mensen die een stempel in hun gele boekje willen van een eerdere (volledige) coronavaccinatie, kunnen daar vanaf maandag 5 juli voor terecht bij de vaccinatielocaties. Sinds maandag 7 juni kan iedereen die al eerder bij een GGD of elders gevaccineerd is tegen COVID-19, bij GGD Kennemerland met terugwerkende kracht een stempel laten zetten in zijn of haar gele boekje. Tot nu toe kon dat bij de locaties van de testbus, vanaf maandag kan dit bij de vaccinatielocaties.

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing