In februari 2017 start het derde voorleestraject

Door: Ab Jenema

IJMOND - Ieder jaar start ongeveer een kwart van de Nederlandse kinderen op de basisschool met een taalachterstand. In de Gemeente Beverwijk kennen we dit probleem ook. De VoorleesBV wil dit terugdringen en laat vrijwillige voorlezers de kinderen thuis voorlezen. Zo maken kinderen al op jonge leeftijd kennis met voorlezen, boekjes en taal. De voorlezer geeft samen met de ouders het voorleesritueel een blijvend plekje in het gezin.

Dit stimuleert de taalontwikkeling van de kinderen én verbindt mensen met verschillende achtergronden met elkaar. De taal- en spraakontwikkeling van een kind begint al heel vroeg. Ouders kunnen actief een bijdrage leveren om die goed op gang te brengen. Als je zelf niet veel leest of moeite hebt met de Nederlandse taal kan het lastig zijn. Een voorlezer thuis kan je hierbij helpen.

Ben jij of ken jij een gezin dat een voorlezer kan gebruiken?

Gezinnen uit Beverwijk of Wijk aan Zee met één of meerdere kinderen in de leeftijd van 1 tot 4 jaar kunnen zich aanmelden. De voorlezer komt achttien keer één uur per week. Meedoen is leuk en leerzaam voor ouder en kind en het is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Deelname is gratis.

De VoorleesBV zoekt voorlezers

Als voorlezer kom je bij een gezin thuis om samen met de ouders en kinderen de taalomgeving te verrijken, door voor te lezen, samen een liedje te zingen of een taalspelletje te doen. Samen met het gezin breng je ook een bezoek aan de bibliotheek. Als voorlezer wordt je speciaal voor dit project getraind en je krijgt een lidmaatschap van de bibliotheek. Kijk voor de vacature op http://bibliotheekijmondnoord.nl/speciaal-voor/devoorleesbv of neem contact op met projectleider Floor Braber – Tel.: 06 19404663- E-mail: [email protected]

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing