In vijf avonden je eigen korte film

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Droom je ervan om de nieuwe Tarantino te worden, maar weet je niet hoe je een camera aan zet? Geen paniek! Young Art organiseert voor de vierde keer het YAKFA College. In vijf avonden leer je de basics van het filmmaken en werk je aan jouw inzending voor de Young Art Korte Film Award 2014. De finalisten van deze filmcompetitie maken kans op prijzen zoals deelname aan het MovieZone Film Festival in het EYE Filminstituut in Amsterdam en 500 euro aan tegoed voor een cursus of materiaalhuur bij Open Studio.

De Young Art Korte Film Award organiseert jaarlijks het YAKFA Film Festival in Beverwijk, hèt filmfestival voor jonge makers. De rode draad door het festival is de filmcompetitie tussen amateur- en semiprofessionele filmmakers. YAKFA College is in het leven geroepen om jonge mensen de kans te geven hun eerste korte film te realiseren.

In de collegereeks komen o.a. scenarioschrijven, regie, cameravoering en montage aan bod. Je krijgt les van Wendy van Wilgenburg, een gevierd documentairemaakster. Tussen de colleges door ga je zelfstandig aan de slag, om de volgende les feedback en tips te krijgen op je werk. Na de vijf groepsbijeenkomsten is er de mogelijkheid om een individuele montagesessie te doen in de studio van van Wilgenburg.

De kosten voor het volgen van de cursus bedragen slechts € 50. YAKFA College richt zich op jongeren tussen de 15 en 30 jaar. De colleges vinden plaats van 19.30 – 21.30 uur op 15 en 29 januari, 12 februari, 5 en 26 maart 2013 in het Centrum voor de Kunsten in Beverwijk. Na het voltooien van alle kleine meesterwerken wordt er een speciale première-avond georganiseerd, waarbij alle YAKFA College films worden vertoond aan het publiek.

Voor meer informatie en aanmeldingen: [email protected] en www.yakfa.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing