In vuur en vlam

Door: Jan Pronk

IJMOND - 'Hij fietste die zonovergoten meidag in 1919 door de toen nog onaangetaste boomrijke Breesaap en was na zijn lunchstop bij melksalon van de Kaaij even ergens in een bloemrijk weitje gaan liggen.
En daar op een duintje had hij hem zien staan, hij herkende hem meteen, Wenckebach, ingenieur Henri Wenckebach.
De kleine rustige figuur, het hoofd, waarop een bolhoed prijkte, enigszins opgeheven, de onafscheidelijke sigaar in de mond, starend over dat prachtige lommerrijke landschap, denkend, peinzend.'

Een beginbeeld uit de zeer muzikale vertelvoorstelling 'In vuur en vlam'.Een voorstelling waarbij ik in de huid van ingenieur Henri Wenckebach kruip, de bevlogen pionier zonder wie de Hoogovens er niet waren gekomen.De voorstelling handelt over de zeer intensieve strijd die hij heeft moeten voeren om dit project gerealiseerd te krijgen.

Tekst en verteller: Piet Paree

Zang en (deel) liedteksten en muziek: Frank Edam

Contrabas en zang: Huub van der Laan

Speelplekken en data: zaterdag 1 september Museum Kennemerland: 12.00 uur (première voor genodigden) 15.00 uur voor publiek: kosten en tevens entree museum = € 5,- (Tot 12 jaar gratis, evenals de 'Vrienden van Museum Kennemerland, en leden van HGMK, Vereniging Rembrandt en ICOM  Donderdagavond 18 oktober 20.00 uur Het Spectrum Heemskerk. Voor de pauze: De terugkeer van de kanaalgraver (zonder Noordzeekanaal geen Hoogovens) na de pauze 'In Vuur en Vlam'. Entree € 5,- (Donateurs Historische Kring Heemskerk gratis).

Zondag 28 oktober 15.00 uur in het Hoogovenmuseum  (besloten).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing