Infoavond (om)weg genezing type 1 diabetes

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - ‘De (om)weg naar genezing van type 1 diabetes’, is het thema waarover prof. dr. Bart Roep spreekt tijdens een informatieavond over diabetes op dinsdag 23 april a.s. voor ouders/verzorgers van kinderen met diabetes type 1. Deze avond wordt georganiseerd door de kinderdiabetesteams van acht ziekenhuizen in Noord-Holland en vindt plaats in het AFAS Stadion in Alkmaar.

Het kinderdiabetesnetwerk Noord-Holland bestaat uit kinderdiabetesteams van Westfriesgasthuis, Rode Kruis Ziekenhuis, Waterlandziekenhuis, Zaans Medisch Centrum, Kennemer Gasthuis, Spaarne Ziekenhuis, Gemini Ziekenhuis en Medisch Centrum Alkmaar. Doel van het kinderdiabetesnetwerk is kinderdiabeteszorg in de regio op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen. Zo hebben de acht ziekenhuizen hun protocollen op elkaar afgestemd, delen zij hun expertise en werken zij samen bij educatieve activiteiten.  

Prof. dr. Bart Roep is professor bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij doet al jaren onderzoek naar diabetes type 1 en mogelijke genezing hiervan. Professor Roep ontdekte dat veel mensen met diabetes type 1 nog cellen hebben die insuline kunnen aanmaken, maar dat die niet actief zijn. Dit in tegenstelling tot eerdere conclusies dat deze cellen helemaal weg zouden zijn. Als die cellen weer geactiveerd kunnen worden, geeft dat mogelijkheid om de diabetes anders te behandelen. Tijdens de informatieavond vertelt professor Roep over ontwikkelingen in het onderzoek naar diabetes type 1.

Hoe is het om als puber diabetes te hebben? Dat laten actrice Izaira Kersten en acteur Floris van Tilburg zien tijdens de vertoning van een deel van de voorstelling Candy. Met ruim 300 geïnteresseerden is de belangstelling voor de informatieavond groot. Aanmelden is niet meer mogelijk.

De avond wordt mede mogelijkheid gemaakt door sponsors als: Novo Nordisk, Medtronic, Roche, Bayer HealthCare, Mediq Direct, Lilly en Johnson&Johnson. Zij zijn op 23 april alle aanwezig met een stand.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing