Infoavond palliatieve zorg

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Wie beslist wat over uw behandeling tijdens de laatste levensfase? Helpt het om een wilsverklaring te hebben? Wie maakt de keuzes als u dat zelf niet meer kunt? Wat is het verschil tussen palliatieve sedatie en euthanasie? Als ik zeg dat ik niet gereanimeerd wil worden, krijg ik dan nog wel de best mogelijke behandeling? Deze en meer cruciale vragen staan centraal tijdens de informatieavond die het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) organiseert over palliatieve zorg op woensdag 11 december.

Praten over doodgaan is niet eenvoudig. Zowel patiënten als artsen vinden het vaak een moeilijk onderwerp. Maar het is wel heel belangrijk om het er over te hebben, zowel met uw naaste familieleden als uw huisarts of specialist.  Kennis over mogelijkheden en moeilijkheden in de laatste fase helpt om de juiste keuzes te kunnen maken.  Ook is het voor de omgeving zinvol te weten wat u belangrijk vindt, wat u wilt en wat u niet wilt. Zo houdt u zelf invloed. Daarom worden overal in het land, en nu dus ook in het Rode Kruis Ziekenhuis, publieksbijeenkomsten gehouden over palliatieve zorg, de zorg die mogelijk is rond het levenseinde.

De bijeenkomst is georganiseerd in samenwerking met het netwerk Palliatieve Zorg Midden- en Zuid Kennemerland en vindt plaats op woensdag 11 december 2013, van 19.00 tot 21.00 uur. De zaal gaat open om 18.45.

Tijdens deze avond zullen diverse aspecten besproken worden, waaronder reanimatie ja/nee; wilsbekwaamheid; euthanasie en palliatieve sedatie; wat zijn de mogelijkheden in en buiten het ziekenhuis; thuis of in een hospice voor palliatieve zorg.

De sprekers zijn de huisartsen Marieke van Schie en Hanneke van der Reijden, longartsen Chris Rikers en Karin Pool, Irma Kuiper, zorgspecialist en Margo Blank, coördinator Hospice Beverwijk. Gespreksleider is ds. Sandra Schaap, geestelijk verzorger RKZ. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

De informatieavond wordt gehouden in het personeelsrestaurant van het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. De toegang is gratis. U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op de website: www.rkz.nl of telefonisch bij het patiëntenservicebureau: tel. 0251-265111. Dit bureau is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 uur- 16.00 uur.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing