Informatieavond borstvoeding op het werk

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Er is nog altijd veel onwetendheid bij zowel moeders als werkgevers hoe je borstvoeding combineert met een baan buitenshuis. Veel moeders stoppen dan ook met borstvoeding geven zodra ze weer gaan werken na hun zwangerschapsverlof. Reden voor het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) om op 1 oktober 2013 de thema-avond ‘Borst en Baan’ te organiseren. “Wij gaan in op de mogelijkheden die er zijn. Uiteindelijk komt dit ten goede van zowel moeder als kind,” aldus Hester Hillegers, lactatiekundige van het RKZ en RKZ Kraamzorg.

Volgens Hillegers wil het RKZ op de thema-avond meer aandacht besteden aan de manieren waarop vrouwen kunnen kolven, maar ook wat de rechten ten aanzien van kolven op de werkvloer zijn. “Het is belangrijk dat vrouwen voor zichzelf op durven komen en weten dat ze wettelijk recht hebben om tijd te nemen om te kolven op een speciaal daarvoor aangewezen plek. Omdat veel vrouwen dat niet weten, voelen ze zich in veel gevallen bezwaard en stoppen ze met borstvoeding. Dat willen we juist voorkomen door hen meer informatie te geven,” aldus Hillegers.

Tijdens de avond zal er een lactatiekundige, een logopediste en een kinderdiëtist aanwezig zijn om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Sprekers zijn o.a. Hester Hillegers (lactatiekundige RKZ), Stefan Kleintjes (lactatiekundige, kinderdiëtist, beheerder van www.borstvoeding.com) en Marja Zijlstra (preverbale logopediste). Er zijn stands van o.a. kolffabrikanten, een lingeriewinkel, een draagdoekconsulente en yoga-docente.

De informatieavond is bedoeld voor zwangeren die borstvoeding willen gaan geven, moeders en zorgverleners die werkzaam zijn met jonge zuigelingen. De avond vindt op dinsdag 1 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur plaats in het restaurant van het RKZ (2e verdieping) aan de Vondellaan 13 in Beverwijk. De toegang is gratis en baby’s zijn natuurlijk welkom. U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op www.rkz.nl/agenda of telefonisch bij het Patiëntenservicebureau, tel 0251-265111.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing