Informatieavond luchtkwaliteit in IJmond

Door: Cor Beumer

IJMOND - Op dinsdag 25 juni is er voor de inwoners van de IJmondregio een informatieavond over luchtkwaliteit. Hier worden de actuele stand van zaken en ontwikkelingen toegelicht en kan men vragen stellen aan specialisten. De informatieavond wordt georganiseerd door de gemeentes Beverwijk, Heemskerk, Velsen en Uitgeest en vindt plaats in het Kennemer Theater te Beverwijk. U kunt daar vanaf 19.00 uur terecht en het programma start om 19.30 uur.

Sinds de publicatie van het onderzoek “Wonen in de IJmond ongezond?” staat luchtkwaliteit hoog op de agenda van gemeenten, provincie en het Rijk. Het rapport zorgde ervoor dat de lokale situatie beter in kaart is gebracht, waardoor een scherper beeld van de luchtkwaliteit en de bronnen is ontstaan. Dit komt ook tot uiting in de nieuwste meetgegevens over de luchtkwaliteit in de IJmond, die provincie Noord-Holland onlangs publiceerde. Tijdens de informatieavond zal hier ook een toelichting op worden gegeven. Diverse medewerkers van de gemeenten, provincie Noord-Holland en GGD Kennemerland zullen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

De IJmond is een dynamische regio: wonen, werken, waaronder industrie en vrije tijd komen in een relatief klein gebied samen. Dat maakt het ook een belaste regio. Het vinden van een optimale balans tussen economische groei en oog voor gezondheid, vrije tijd en wonen is extra van belang. Om die balans te vinden, stelden IJmondgemeenten in 2012 een regionale visie luchtkwaliteit vast. Tijdens de bijeenkomst zal deze ook worden toegelicht.

Aanmelden voor deze avond is niet nodig. Heeft u echter al een vraag, dan stelt de organisator het op prijs wanneer u deze vooraf wilt toesturen via de internetpagina www.milieudienst-ijmond.nl/luchtkwaliteit. Op die manier kan op de informatieavond de te verstrekken informatie zoveel mogelijk worden afgestemd op de vragen van de aanwezigen. Tijdens de informatieavond op 25 juni is er ook nog gelegenheid om vragen te stellen.

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl
Independer
TV Expert
Radio Control Expert
SimOnly Discount
Outdoor kleding
Uitvaartverzekering.nl
HaardenExpress
Zakelijk bankieren
Wedden op het WK
Uitvaartverzekering vergelijken