Informatieavond nieuwe zeesluis IJmuiden

Door: Ab Jenema

IJMOND - Rijkswaterstaat en aannemersconsortium OpenIJ organiseren woensdag 15 november een informatieavond over de nieuwe zeesluis in IJmuiden. Tijdens deze bijeenkomst in het Rabobank IJmond Stadion (voorheen Telstar-Stadion) praten zij bewoners en andere geïnteresseerden bij over de stand van zaken van dit grote bouwproject.

De informatieavond vindt plaats in het Rabobank IJmond Stadion aan de Minister van Houtenlaan 123 in Velsen-Zuid. Vanaf 19.00 uur ontvangen Rijkswaterstaat en OpenIJ de bezoekers met een koffie of thee. De presentatie start om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.

Nieuwe grote zeesluis
Om ruimte te bieden aan steeds groter wordende zeeschepen wordt de nieuwe zeesluis in IJmuiden groter en eerder aangelegd. De zeesluis zorgt getijde-onafhankelijk voor een vlotte en veilige bereikbaarheid van de havens en bedrijven langs het Noordzeekanaal. De nieuwe sluis wordt 500 meter lang, 70 meter breed en 18 meter diep. Het project is een samenwerkingsverband van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Noord-Holland, de gemeente Amsterdam, Havenbedrijf Amsterdam NV en de gemeente Velsen. Aannemersconsortium OpenIJ bouwt de nieuwe zeesluis in opdracht van Rijkswaterstaat.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing