Informatieavond over borstkanker

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - In Nederland wordt jaarlijks bij circa 12.000 vrouwen borstkanker vastgesteld en bij 13.000 vrouwen een voorstadium van borstkanker. Hierna volgt er een traject met veel onderzoeken, behandelingen en controleafspraken in het ziekenhuis. Om borstkankerpatiënten en hun familie nog beter te informeren over het behandeltraject, organiseert het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk donderdag 27 juni 2013 een informatieavond "Borstkanker: stap voor stap".

Vaak worden patiënten overspoeld met informatie als borstkanker wordt geconstateerd. Daarom nemen de specialisten tijdens de informatieavond ‘Borstkanker: stap voor stap’ ruim de tijd om het gehele behandeltraject door te nemen. Bij de behandeling van borstkanker zijn namelijk veel verschillende disciplines betrokken. Zo vertelt een radioloog, een chirurg, een radiotherapeut en internistoncoloog wat patiënten kunnen verwachten als ze het pad gaan volgen.

De avond is bedoeld voor patiënten met borstkanker en hun familie. Zo zullen onderwerpen als de mammapolikliniek, röntgenonderzoek, operatieve behandeling, bestraling, chemotherapie en hormoonbehandeling uitgebreid aan de orde komen. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om hierover vragen te stellen aan de aanwezige sprekers.

De informatiebijeenkomst vindt donderdag 27 juni plaats tussen 19.00 uur en 21.00 uur in het personeelsrestaurant  (op de 2e etage) van het RKZ aan de Vondellaan 13 in Beverwijk. De zaal is om 18.45 uur open en de toegang is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het aanmeldingsformulier www.rkz.nl/agenda of telefonisch: 0251 – 265111 (Patiëntenservicebureau). Dit bureau is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 uur- 16.00 uur.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing