Informatieavond over ongezond snurken

BEVERWIJK - Snurken lijkt misschien een onschuldig probleem. Toch kan er een serieuze aandoening aan ten grondslag liggen: slaapapneu, ademhalingsstops tijdens de slaap. Op donderdag 16 april 2015 organiseert het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) een informatieavond over snurken en apneu. Wat is het, hoe herken je het en wat kan de gespecialiseerde slaappolikliniek van het RKZ betekenen? De nieuwe benadering met begeleiding in de levensstijl komt ook aan bod. 

Kenmerken van het Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS) zijn snurken, stoppen van de ademhaling tijdens de slaap, moe zijn overdag en concentratiestoornissen. Mensen met slaapapneu hebben onder meer een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Slaapapneu wordt op de informatieavond vanuit verschillende kanten belicht. Een greep uit de onderwerpen die de revue passeren: wat is apneu, hoe stel je de diagnose, wat zijn de risico’s als je niet behandelt, wat kan de MRA (Mandibulair Repositie Apparaat of slaapbeugel) betekenen voor u, wat kan de gespecialiseerde RKZ slaappoli? Binnen deze poli wordt intensief (multidisciplinair) samengewerkt tussen de longartsen, slaapverpleegkundigen, Keel-, Neus- en Oorartsen, kaakchirurgen en de tandartsenpraktijk in de Vondellaan.

Sprekers zijn longarts Erik Kapteijns, OSAS Zorgcoach Els Meijland, Volken Akkerman (Mond-,kaak en aangezichtschirurg) van het Rode Kruis Ziekenhuis en Huub Kerkhoff van de Nederlandse vereniging Slaap Apneu Patiënten. De informatieavond wordt gehouden in het restaurant van het Rode Kruis Ziekenhuis op de 2e etage van het ziekenhuis. De bijeenkomst vindt plaats van 19:15 tot 21.30 uur. De zaal is vanaf 19:00 uur open. De avond is bedoeld voor iedereen die deze aandoening heeft of denkt te hebben en alle andere belangstellenden. De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op de website www.rkz.nl of telefonisch bij het patiëntenservicebureau: 0251 265111. Dit bureau is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00  en 16:00 uur.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing