Informatieavond over ongezond snurken

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Snurken lijkt misschien een onschuldig probleem. Toch kan er een serieuze aandoening aan ten grondslag liggen: slaapapneu, ademhalingsstops tijdens de slaap. Op dinsdag 18 november 2014 organiseert het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) een informatieavond over snurken en apneu. 

Kenmerken van het Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS) zijn snurken, stoppen van de ademhaling tijdens de slaap, moe zijn overdag en concentratiestoornissen. Mensen met slaapapneu hebben onder meer een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Slaapapneu wordt op de informatieavond vanuit verschillende kanten belicht. Een greep uit de onderwerpen die de revue passeren: wat is apneu, hoe stel je de diagnose, wat zijn de risico's als je niet behandelt, welke behandelingen zijn er mogelijk, wat zijn de voor- en nadelen van deze behandelingen? Wat kan de gespecialiseerde RKZ slaappoli voor u betekenen?  Binnen deze poli wordt intensief (multidisciplinair) samengewerkt tussen de longartsen, slaapverpleegkundigen, Keel-, Neus- en Oorartsen, kaakchirurgen en de tandartsenpraktijk in de Vondellaan.

De sprekers zijn longarts Erik Kapteijns (RKZ), slaapzorgspecialist Els Meijland (RKZ) en diverse andere samenwerkende specialisten. De informatieavond wordt gehouden in het restaurant van het Rode Kruis Ziekenhuis op de 2e etage van het ziekenhuis. De avond is van 19:15 tot 21:30 uur. De zaal is vanaf 19:00 uur open. De avond is bedoeld voor iedereen die deze aandoening heeft of denkt te hebben en alle andere belangstellenden. De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op de website www.rkz.nl of telefonisch bij het patiëntenservicebureau: 0251 265111.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing