Informatieavond over prostaatkanker in RKZ

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) organiseert op dinsdag 24 maart 2014 een informatieavond over prostaatkanker. Dit is een van de meest voorkomende vormen van kanker bij mannen. Wat is het precies, wat zijn de behandelmogelijkheden en wat doet het met je? 

Wereldwijd wordt per jaar bij meer dan 680.000 mannen de diagnose prostaatkanker gesteld. Meer dan de helft van de mannen vanaf 80 jaar krijgt het. "Gelukkig overlijden de meeste mannen er niet aan"’, vertelt Anoesjka Claessen, uroloog in het Rode Kruis Ziekenhuis. De prostaat is een klier onder de blaas, ter grootte van een walnoot. Hij maakt vocht aan. Bij een zaadlozing komen de zaadcellen met dit prostaatvocht naar buiten. Na je 40e gaat de prostaat groeien en maakt hij meer PSA (prostaat-specifiek antigeen, red.) aan.

Een prostaatonderzoek begint met een bloedtest, waarbij de PSA-waarde wordt gemeten. Een hoge waarde betekent vervolgonderzoek. Tijdens een prostaatbiopsie worden weefselmonsters genomen om te onderzoeken of er kankercellen aanwezig zijn. Prostaatkanker komt bij mannen onder de 55 weinig voor, maar als de vader of broer prostaatkanker heeft, is de kans op het krijgen van prostaatkanker maximaal twee keer zo groot.

Sprekers

Anoesjka Claessen, uroloog RKZ en Gerbert Vrijenhoek, physician assistant RKZ leggen uit wat prostaatkanker is en wat de behandelmogelijkheden zijn. Ron Rietbroek, internist-oncoloog RKZ vertelt wat te doen als de hormonen niet meer werken en de seksuele problematiek rondom prostaatkanker wordt door Marijke van den Breevaart besproken. Er is uiteraard ruim de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Locatie en aanmelden
De bijeenkomst wordt gehouden in het personeelsrestaurant op de 2e etage van het Rode Kruis Ziekenhuis aan de Vondellaan 13. Start van de bijeenkomst is om 19:00 uur tot 21:00 uur, de zaal is open om 18:45 uur. De toegang is gratis, maar deelnemers dienen zich wel vooraf aan te melden via www.rkz.nl/agenda of telefonisch via nummer 0251 265111 (tijdens kantooruren).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing