Informatieavond over prostaatkanker in RKZ

Door: Cor Beumer

Rode Kruis Ziekenhuis

BEVERWIJK - Wat is het prostaatkanker, wat zijn de behandelmogelijkheden, wat doet het met je en je (seksuele) relatie? Deze en meer vragen komen aan bod tijdens de informatieavond "Prostaatkanker…en dan?" op donderdag 30 januari in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk.

Wereldwijd wordt er per jaar bij meer dan 680.000 mannen de diagnose gesteld. Meer dan de helft van de mannen vanaf 80 krijgt het. Reden genoeg om een informatieavond volledig te wijden aan deze veel voorkomende vorm van kanker bij mannen.

Anoesjka Claessen, uroloog in het RKZ en Gerbert Vrijenhoek, physician assistant in het RKZ, leggen uit wat prostaatkanker is en wat de behandelmogelijkheden zijn.

Anniek Goosens, internist- oncoloog in het RKZ vertelt wat te doen als de hormonen niet meer werken. De seksuele problematiek rondom prostaatkanker wordt door seksuoloog Marijke van den Breevaart besproken.

Er is uiteraard ruim de gelegenheid om vragen te stellen.

De bijeenkomst wordt gehouden in het personeelsrestaurant op de 2e etage van het Rode Kruis Ziekenhuis, Vondellaan 13 te Beverwijk. Start van de bijeenkomst is om 19.00 uur tot 21.00 uur (zaal is open om 18.45 uur). De toegang is gratis. Graag aanmelden via de website www.rkz.nl/agenda of via het Patiënten Service Bureau : 0251 – 265111 (tijdens kantooruren)

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing