Informatieavond ‘Snurken en vermoeidheid’

Door: Cor Beumer

Rode Kruis Ziekenhuis

BEVERWIJK - Snurken lijkt misschien een onschuldig probleem. Toch kan er een serieuze aandoening aan ten grondslag liggen: slaapapneu, ademhalingsstops tijdens de slaap. Op donderdag 16 mei organiseert het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) een informatieavond over snurken en apneu. Wat is het, hoe herken je het en wat kan de gespecialiseerde slaappolikliniek van het RKZ betekenen? De nieuwe benadering met lifestyle begeleiding komt ook aan bod.

Kenmerken van het Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS) zijn snurken, stoppen van de ademhaling tijdens de slaap, moe zijn overdag en concentratiestoornissen. Mensen met slaapapneu hebben onder meer een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Het onderwerp wordt op deze informatieavond vanuit verschillende kanten belicht. Een greep uit de onderwerp die de revue passeren: wat is apneu, hoe stel je de diagnose, wat zijn de risico’s als je niet behandelt, wat kan de gespecialiseerde RKZ slaappoli met de multidisciplinaire aanpak voor u betekenen? Op deze poli wordt intensief samengewerkt tussen de longartsen, slaapverpleegkundigen, Keel-, Neus-en Oorartsen, kaakchirurgen, diëtisten, fysiotherapeuten en de gespecialiseerde tandartsenpraktijk in de Vondellaan.

Sprekers zijn longarts Erik Kapteijns en slaappoli-assistente Els Meijland van het Rode Kruis Ziekenhuis en fysiotherapeute Krista Hoogink van het Sport Medisch Centrum in Beverwijk.

De informatieavond wordt gehouden in het restaurant van het Rode Kruis Ziekenhuis op de 2e etage van het ziekenhuis. De avond is van 19.15 tot 21.30 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur open. De avond is bedoeld voor iedereen die deze aandoening heeft of denkt te hebben en alle andere belangstellenden. De toegang is GRATIS.

U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op de website: www.rkz.nl of telefonisch bij het patiëntenservicebureau: tel. 0251-265111. Dit bureau is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 uur- 16.00 uur.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing