Informatiebijeenkomst over borstkanker

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) organiseert op donderdag 4 juni 2015 een informatieavond over de periode na de diagnose borstkanker. De onderwerpen die aan bod komen op deze avond zijn onder andere re-integratie, leefstijl en reconstructie. 

In Nederland wordt per jaar bij meer dan 13.000 vrouwen borstkanker vastgesteld. Het is de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen. In ons land heeft een vrouw een kans van één op acht om ooit in haar hele leven borstkanker te krijgen. Steeds meer mensen overleven borstkanker en leven daarna lang(er) door. Hierdoor ontdekken we steeds meer over de mogelijke gevolgen die de behandeling tegen borstkanker op lange termijn kan hebben. Soms kunnen klachten tijdens je behandeling ontstaan. Soms treden ze pas jaren na afloop van je behandeling op.

Wat doet dit met jezelf en je omgeving? Hoe ga je hiermee om, hoe kunnen wij je daarbij helpen? Over dit onderwerp valt heel veel te vertellen en te vragen. Gisela Moormann (chirurg RKZ) en Anniek Goosens (internist oncoloog RKZ) leiden de avond, Nelleke Koudijs (bedrijfsarts, Zorg van de Zaak) vertelt over re-integratie, Pauline Dekker (longarts RKZ) geeft een presentatie over leefstijl. Een plastisch chirurg vanuit het RKZ en Marion Wemerman (van Anita, het bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in borstprotheses, bijpassende lingerie en badmode) vertellen over de mogelijkheden voor een reconstructie.

Er is uiteraard ruim de mogelijkheid tot het stellen van vragen. De bijeenkomst wordt gehouden in het personeelsrestaurant op de 2e etage van het Rode Kruis Ziekenhuis aan de Vondellaan 13. De bijeenkomst duurt van 19:00 tot 21:00 uur (zaal open om 18.45 uur). De toegang is gratis, maar deelnemers dienen zich wel vooraf aan te melden via de website www.rkz.nl/agenda of via het Patiënten Service Bureau (0251 265111, tijdens kantooruren).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing